Сраман наступ НАТО Поноша: Тврди да смо сами криви што смо бомбардовани, не сматра Косово делом Србије, призива нову агресију на нас

1

Здравко Понош (Foto: Milos Tesic/ATAImages)

Сраман наступ НАТО Поноша: Тврди да смо сами криви што смо бомбардовани, не сматра Косово делом Србије, призива нову агресију на нас.

Један од лидера Ђиласове НАТО листе Србија против насиља, Здравко Понош, успео је да оправда епитет НАТО генерала, по коме је препознатљив широј јавности. Овај лидер комби странке Србија центар успео је у предизборном наступу да потврди све оно што смо знали за ђиласовце, али је увек некако лепше када то остане и забележено.

Прочитајте још:  Ухапшена тројица запослених у Управи за ветерину
Оптужио је Србију за НАТО агресију 1999. године, тврдећи да смо сами криви за тај бруталан злочин и неправђу која нам је нанета. Самим тим, није користио термин агресија, једини валидан, већ срамни еуфемизам бомбардовање, које смо, опет понављамо, по Поношевом мишљењу сами изазвали и криви смо.

Таква досманлијска замена теза је већ виђена када је у питању био злочин бомбардовања РТС-а, када су уместо да окриве оне који су извршили тај злочин, њих амнестирали, а терет злочина пребацили на руководство тадашњег РТС-а и у те сврхе је и жуто правосуђе одрадило свој прљави посао,

НАТО генерал који је за независно Косово

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Милион Турака за Ћуту
Понош је такође у свом срамном предизборном наступу је навео и да смо 1999. изгубили Косово и Метохију, окрививиши опет Србију, односно тадашње руководство, чиме је потврдио да осим што НАТО агресију не сматра агресијом него бомбардовањем, за које мисли да смо ми криви, такође и не сматра више Косово и Метохију делом Србије, јер смо ,, га изгубили ”. Навео је да је и садашња власт, а чији су представници били у власти и 1999. године, сада наставила тамо где су тада стали, па се поставља питање да ли то Понош сматра да смо заслужили неко ново бомбардовање и отимање још неког дела наше територије.

Иако му скраћеница странке гласи СРЦЕ, а у називу има и Србију коју у том истом називу странке представља да му је у центру, назив странке итекако вара. Поношу није Србија у центру и у његовом срцу, већ лични интерес и интереси НАТО пакта. Човек који је уништавао нашу војску док је био начелник генералштаба, топио тенкове у Железари, спроводио реформе по мери НАТО тутора, а реформе су значиле пензионисање патриота и протежирање само њему лојалних НАТО кадрова.

Прочитајте још:  Нацрт нове Владе Црне Горе: Спољна политика утемељена на чланству у НАТО-у
На крају је успео да дође у сукоб са тадашњим председником Тадићем и министром одбране Шутановчем, па је смењен, али ту је била реч о персоналним разлозима и међусобној борби за утицај, а не о томе да је Понош био за неку другачију политику од политике уништавања Србије коју су и ова двојциа водили. Чак је и прекршио начело цивилне контроле војске, када је давао политичке изјаве са места начелника Генералштаба.

Воли Хрватску више од Србије чију је војску уништавао

А шта рећи за генерала, који је родом из Републике Српске Крајине, а који се, иако је школован да то ради када затреба, није ставио у службу народа из својих крајева, већ је уживао у Београду све време ратних сукоба. Поносни је држављанин Хрватске у коју често иде и где га веома уважавају. Због чега Понош толико воли Хрватску, која је протерала његове сународнике са вековним огњишта, не можемо да схватимо. Можда је због жене, а можда и због Хрвоја Шнајдера. Али, Србију очигледно не воли, чим даје онакве срамне изјаве какве је дао у поменутом предизборном наступу.

Прочитајте још:  Брнабић: Србија се придружила свим декларацијама ЕУ које се тичу осуде кршења територијалног интегритета Украјине
Па нека народ добро види ову бруку и размисли коме ће поклонити поверење на изборима 17. децембра. Верујемо да нипоштио неће оваквим креатурама. А нико ђиласовцима не ради антирекламу као они сами себи, и што више причају о својој плолитици и намерама, сви су свеснији колики су то издајници. Зато, добро их послушајмо шта зборе, а 17. децембра их пошаљимо на сметљиште историје.

24.седам

Бонус видео

 

 

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Сраман наступ НАТО Поноша: Тврди да смо сами криви што смо бомбардовани, не сматра Косово делом Србије, призива нову агресију на нас

  1. Мени је то свакако теже урадити из Р. Српске али ви , свакако , много лакше можете то провјерити у београду иако га под контролом држе усташе.
    У тексту наводите да је Понош из Републике СРБске Крајине а то не мора значити да је Србин (и сам сам из Крајине па знам о чему причам-пишем). Ево шта портал “Acta Croatica” пише за то презиме , цитат :

    “Ponoši u Hrvatskoj najčešće su Hrvati, najvećim dijelom iz Drniša, a vrlo su rijetko i Srbi. U prošlom stoljeću relativno najviše hrvatskih stanovnika s ovim prezimenom rođeno je u gradovima Drnišu i Splitu.”

    Дакле , у Србији има свакаквог усташког шпијунског шљама па треба добро провјерити поријекло. Из тог краја је био и ген. Кадијевић за којега се тврди да је Србин. Њему отац јесте био Србин али је погинуо у Шпанији а Кадијевића је одгојила мајка ‘рватица и остала усташка родбина.
    Можда је слична ситуација и са овом Брозовом генералчином.
    На HRT ради водитељ Антун Понош (жестоки усташа) који води емисију о кућним љубимцима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *