Ђурђевић: За нас су струка и знање изнад политике

0
ђурђевић

Ђурђевић: За нас су струка и знање изнад политике

Данас је у просторијама Српске странке Заветници одржана конференција за штампу поводом потписивања меморандума о разумевању између Групе за просперитет Србије и коалиције Национално окупљање.

„Ова Група је веома драгоцена јер сабира памет Србије, интелектуалне потенцијале, талентоване људе, угледне професоре и са нама је данас двоструки доктор наука, професор Јован Филиповић“, рекла је Милица Ђурђевић прва на листи Национално окупљање наглашавајући да је за коалицију Заветника и Двери веома драгоцено што ће једна таква група бити подршка државотворној снази.

Ђурђевић истиче да је један од кључних проблема у Србији и то што су управо нестручни људи на кључним позицијама, док су интелетуалци и људи од струке гурнути у страну, али да ће се та ситуација променити.

„Ми на овај начин желимо да пошаљемо поруку да Национално окупљање ставља струку изнад политике, да Национално окупљање жели да афирмише јавне конкурсе, да желимо да зауставимо отимање младих и талентованих људи што представља данак у крви 21. Века. У савременим изазовима Србија може да понуди софистициране услуге, Србија може да понуди памет, знање, таленат. Али нажалост такви људи овде не осећају да су корисни, нити да на било који начин држава о њима брине. Због тога често многи од њих своје каријере настављају у иностранству и са жалом напуштају своју отаџбину, каже Ђурђевић и додаје да према подацима Групе за просперитет Србије у свету постоји 20 хиљада доктора наука који су пореклом Срби и да је време да се ти људи контактирају и укључе у обнову државе Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  СЗО: Вакцинисани су опасност, треба током зиме да иду у карантин!?

Председница Српске странке Заветници нагласила је и да сви који дају глас Националном окупљању дају глас и за струку и знање јер без тога нема будућности Србије.

Група за просперитет Србије је мрежна организација која окупља стручне и интелектуалне потенцијале међу Србима.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *