Милица Ђурђевић: Телеком покушава да преживи до пролећа, да би после применили Шојићев рецепт

0

Милица Ђурђевић

Милица Ђурђевић Стаменковски из странке Заветници оценила је да Србија креће да се одриче “своја преостала два стратешка ресурса, а то су енергетика и телекомуникације”. Она је упозорила да је Телеком Србије у озбиљним дуговима и додала да би то предузеће након пролећа наредне године могло да буде “уступљено страним компанијама”, те поручила да се ова партија противи приватизацији Телекома.​

„Ми смо 25. јула издали саопштење, након што је наша посланица Драгана Миљанић у парламенту поставила питање ресору надлежном зе телекомуникције о томе шта се дешава у Телекому и да ли је истина да се више не снимају састанци Управног одбора, те отворила питање уговора са Јетелом, где уступају инфраструктуру телекомуникационе мреже и где већ уводе у озбиљан проблем Телеком који остаје без своје инфраструктуре“, казала је Ђурђевић Стаменковски у Дневнику Нове.

Она је додала да Министарство није одговорило на та питања.

„Сада у децембру имамо вест о томе колика су дуговања Телекома, имамо ситуацију да продаје своју инфраструктуру америчкој фирми од које ће касније ту исту инфраструктуру да изнајми по много скупљој цени него што је данас, а данас је не кошта ништа јер је у његовом власништву. То је као када би Ви продали Вашу телевизију, а потом је изнајмили да би вратили дугове због несавесног пословања, те је потом изнајмили од купца и платили много више тај закуп, док је данас користите потпуно бесплатно“, изјавила је она.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ђурђевић Стаменковски је оценила да је „ово што се дешава у Телекому заправо покушај да преживе до пролећа, јер је у озбиљним дуговима, а да би након пролећа применили чувени ‘Шојићев’ рецепт – доведеш фирму до пропасти да би је касније продао за један динар“.

Прочитајте још:  Куртија гађали трешњама због споразума са Вучићем

„Доведеш предузеће до пропасти да би је касније продао за један динар, а грађане убедио да Телеком не може да буде профитабилан и да је боље га уступимо страним компанијама“, навела је она и додала да је то по моделу као што се припрема са Електропривредом Србије, која је постала акционарско друштво.

„Србија креће да се одриче своја преостала два стратешка ресурса, а то су енергетика и телекомуникације. Ми смо данас послали поруку да држава која продаје своје стратешке ресурсе није држава него колонија. Не смемо да дозволимо приватизацију, нема приватизације ЕПС-а и Телекома“, поручила је председница странке Заветници.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *