Страни шпијуни послати у Србију да помогну НАТО опозицији: Дојавама о бомбама покушавају да изазову панику, а главни циљ је рушење власти

1
страни шпијуни

страни шпијуни

Страни шпијуни послати у Србију да помогну НАТО опозицији: Дојавама о бомбама покушавају да изазову панику, а главни циљ је рушење власти.

Поставља се питање која је од бројних страних агенција које опструишу нашом земљом директно умешана у свакодневно узнемиравање грађана и ометање њиховог свакодневног живота.

Прочитајте још:  Милорад Грчић прекинуо радни однос и напустио ЕПС
Избори у Србији су све ближе, а како је све изгледније да НАТО опозиција неће добити подршку народа, њихови господари и налогодавци постају све нервознији, па својим пуленима покушавају да помогну на сваки могући начин.

Та помоћ се одавно не огледа само у вербалној подршци коју опозиционари добијају приликом посета западним амбасадама, него се мешање у изборни процес преселило на обавештајни план.

Пример за то су лажне дојаве о постављеним бомбама у српским вртићима, основним и средњим школама, које имају за циљ ширење панике и страха у народу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Очигледно је да не презају ни од тога да “ударе” и на децу, пуштајући информације да се у просторима у којима бораве најмлађи налазе експлозивне направе, чиме потпирују и страх родитеља.

Како 24седам сазнаје из добро обавештених извора, дојаве о бомбама у српским образовним установа у огромној већини случајева долазе са Запада, а циљ је дестабилизација земље пред изборе која би довела до рушења легитимно изабране власти у Србији. Поред тога, већ увелико трају обуке и припреме за изазивање нереда и хаоса у земљи после избора.

Прочитајте још:  НАТО Владика Григорије подржао такозвани ПроГлас
Наиме, Запад је итекако свестан да његови пулени оличени у Ђиласовој НАТО опозицији, немају никакве шансе да победе на изборима, па ће, по свом старом обичају, после пораза да прогласе “изборну крађу” и позову народ на улице. Њихови активисти би затим упадали у државне институције, нападали органе реда, а није искључено ни изазивање много већег хаоса.

У спремању хаоса НАТО опозиција у Србији има велику помоћ страних агената којих је, у претходном периоду дошао већи број у Србију.

Хрватска служба једна од најактивнијих у Србији

Подсетимо на случај од пре мање од месец дана када је хрватски дипломата у Србији Хрвоје Шнајдер проглашен за персону нон грата.

Испоставило се да је ова одлука донета на основу доказа који су потврдили да је радио за хрватску обавештајну службу која је и више него активна у нашој земљи.

Прочитајте још:  НЕМАЊА ШАРОВИЋ: Срђан Ного вуче потезе у корист Александра Вучића (ВИДЕО)
Хрватска служба, осим подстицања политичких криза у Србији и подржавање опозиције, посебан значај придаје подстицању аутономаштва у Војводини, а у последње време су посвећени рушењу добрих српско-мађарских односа у северној српској покрајини.

Управо хрватска служба стајала је иза недавних прецртавања мађарских назива места на северу Србије и распиривања националне нетрпељивости између Срба и Мађара.

Постоје основане сумње да је хрватска служба пре неколико година била уплетена у пуштање Љотићеве корачнице током државне манифестације Дана победе, односно да то није био случајни пропуст. Хрватска служба нема само уплив међу српским либералним и прозападним опозиционарима, већ своје пипке има и у српској десници.

Прочитајте још:  Политикантима мало места за ухлебљење у владу па отварају још ТРИ МИНИСТАРТВА
Детаљније о дубокој умешаности хрватске службе и сарадње са опозиционим политичарима који по сваку цену желе да се домогну власти у Србији можете прочитати у нашој анализи.

 

Листа хрватских шпијуна

Случај Шнајдер је можда и најзначајнији случај јавно објављеног открића страног шпијуна у Србији, још од чувеног случаја хапшења Момчила Перишића, Владана Влајковића Вираге, Миодрага Секулића и америчког обавештајца Џона Нејбора, у мотелу Шарић на Ибарској магистрали 2002. године. Ово је пети случај у последње 22 године да у Србији падају хрватски шпијуни.

Божидар Кулишић, службеник Народне банке Србије (НБС), бивши удбаш, био је хрватски агент убачен као лажна избеглица након Олује. Ухапшен је 2001. године и умро током суђења. Радница Службе државне безбедности (СДБ) Србије, Марица Лончар, такође је откривена 2001. године да је радила за хрватску службу. Ухапшена је и касније протерана.

Прочитајте још:  Ко је крив за попадале бандере и неискрчену шуму, због чега су многи били без струје
Хапшење хрватског агента Чеда Чоловића 2016. године је вероватно од свих случајева хрватске шпијунаже најбоље познато широј српској јавности. Чоловић је признао дело и у склопу нагодбе о признању кривице, осуђен је на три године затвора. Интересантно је да су непосредно пре Чоловићевог хапшења, Хрвати у једном дану ухапсили десет српских држављана, а једног због наводно неовлашћеног прикупљања података. Највероватније је реч била о томе да су Хрвати некако дознали да се њиховом агенту спрема хапшење и да је проваљен, па су решили да спроведу неке реципрочне мере.

Током 2019. године су бивши припадник МУП-а Србије Дражен Летић и бивши хрватски полицајац, а заправо агент СОА-е, Никола Кајкић осумњичени да су прикупљали податке како би дискредитовали напоре Србије у процесуирању ратних злочина. Летић је још раније током те године био ухапшен због шверца кокаина, док је Кајкић до данас остао недоступан српском правосуђу. Случај Хрвоја Шнајдера је пети у Србији у коме су јавно раксринкани хрватски агенти.

Прочитајте још:  Хапшење због лажних дојава о постављеним бомбама у Београду и Крагујевцу
Од познатих случајева хапшења и падања страних шпијуна у Србији, као што видимо убедљиву већину представљају хрватски агенти, што није нимало изненађујуће обзиром да је хрватска служба вероватно и најагресивнија страна служба која делује у нашој земљи

Бугарска служба озбиљнија него што се чини

Пре само два дана ухапшен је резервни официр Војске Србије и радник Центра за културу у Босилеграду Љубен Глигоров (1963) под сумњом да је бугарској служби одавао поверљиве информације о стању у нашим оружаним снагама. Он је бугарској страни прослеђивао податке о броју војника у Врању, стању у јединицама, као и шта све они користе од оружја и опреме.

Прочитајте још:  Отворено писмо: Ко тражи литијум у Србији?
Глигоров је признао дело, пошто је био суочен са јаким доказима, а наши органи безбедности пратили су његово деловање најмање годину дана.

Како се сазнало, он је Бугарима достављао кадровску шему безбедносних органа и реферисао је о политичкој ситуацији на југу земље.

Када је реч о бугарској служби, важно је истаћи како она уопште није за потцењивање, пошто је реч о држави која је имала јаке службе и током Хладног рата, када је била део комунистичког блока.

Прочитајте још:  Aмбасадор Мексика у Србији: Мексико је изричито јасног става у корист поштовања интегритета и суверенитета Србије над КиМ, у складу са основама Резолуције 1244
Тренутно на подручју Србије, бугарска служба има за Американце улогу сличну оној коју хрватска служба има за Немце – главни подизвођач радова. Упућени извори тврде да хрватски и бугарски западни подизвођачи радова на територији Србије нису нимало у добрим међусобним односима.

Бугарска служба има снажан уплив и у нашој јужној покрајини, коју признаје као тзв. независну државу, а посебно је активна на подручју Горе, јер више од сто година својатају Горанце као део бугарске нације и врбују их кроз стипендије, држављанства, а знамо да је Бугарска и чланица ЕУ. Исто то Бугарска спроводи и у Северној Македонији и на југу централне Србије.

Изненадна посета Никитина тик пред историјске изборе

Прочитајте још:  Пинк крије болесне у Задрузи: Све више заражених вирусом
Како је 24седам ексклузивно сазнао, у Београд је крајем новембра дошао Дмитро Никитин, близак сарадник бивше премијерке Украјине Јулије Тимошенко. Он је у Србију стигао по налогу западних обавештајних служби са циљем да у нашој земљи направи украјински сценарио и на насилан начин на власт доведе НАТО опозицију, баш како је Тимошенкова увела Украјину у почетак сукоба са Русијом по налогу НАТО-а, чији је и сама слуга.

План Запада је да Ђиласова опозиција после пораза на изборима покрене насилне демонстрације и обојену револуцију, организује упаде у државне институције и нападе на представнике органа реда, те да изазове хаос у земљи.

Прочитајте још:  Крим поручује Србији: Не одуговлачите са признавањем
А ко ће боље да обучи НАТО опозиционаре него Никитин који ту да посведочи о чувеној Наранџастој револуцији која се одиграла крајем 2004. и почетком 2005. године, када су на исти тај начин прозападни елементи у Украјини, уз помоћ Тимошенкове, преузели власт у тој земљи.

Распрострањена мрежа западних служби и њихових “подизвођача”

Након афере Шнајдер и хапшења бугарског шпијуна већ је готово извесно да ненормалан број дојава о наводним бомбама и то у школским објектима показује да стране службе раде пуном паром.

Прочитајте још:  Лавров: НАТО гомила војну технику код руских граница
Дестабилизација “на ситно” кроз плашење деце и родитеља, само је део плана западних служби, док се са друге стране пуне касе НАТО опозиционарима који су већ у озбиљном дослуху са истим.

Упркос напорног рада српских органа, шпијуни настављају са нелегалним активностима и стварањем немира.

Због тога се очекује да ће већ током новогодишњих и Божићних празника у Србију “свратити” још неки шпијуни, а обзиром на то колико агресивно делују по Србији, најизвесније је да ће то бити Албанци, па чак и шпијуни из Босне и Херцеговине.

Колико раде по Србији и није их толико тешко ухватити у тим нелегалним делатностима и прикупити доказе, али се увек процењује да ли је боље ухапсити их због тога или пустити да раде по директиви западних сила и тако стећи увид и можда их спречити у намерама.

Прочитајте још:  ВЛАДА СРБИЈЕ ПРЕСЕКЛА! НОВЕ СТРОЖЕ МЕРЕ: Скраћење радног времена до 17 часова, викендом потпуно затварање
Могуће је да је плашење “обичног” народа дојавама о бомбама у школама широм Србије само још једно средство да се за овај чин оптужи српски државни врх.

Колико год се чинило да нам само комшије “раде о глави”, није тешко закључити да су Хрвати, Бугари, Албанци, па и Украјинци само марионете великих “зверки” западних обавештајних служби.

Прочитајте још:  Путин упозорава на последице: Улазак Украјине у НАТО може довести до сукоба Русије и Алијансе
Можемо закључити и да америчка, британска и немачка служба раде пуном паром, а полтрони из суседних нам земаља само потпирују конфликте унутар земље покушавајући да пољуљају власт и покрену обојену револуцију.

ВАСЕЉЕНСКА/24.седам.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Страни шпијуни послати у Србију да помогну НАТО опозицији: Дојавама о бомбама покушавају да изазову панику, а главни циљ је рушење власти

  1. Ово је тешка пропаст Србије али не и поквареног српског народа.
    Све се ово догађа због олоша који је 05. октобра извео државни удар зарад “западних вредности”, тј. изопачености. А добили су само 100 милиона долара. Ово је дно дна и можемо само да САЊАМО да ће нам једном неки нови руски цар помоћи као Николај Романов. Иначе следи нам биолошки нестанак!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *