Аеродром „Никола Тесла“ отпушта 1.000 запослених, гаси службу саобраћаја

0

(фото:В.Т./Васељенска)

Аеродром „Никола Тесла“ отпушта 1.000 запослених, гаси службу саобраћаја.

Аеродром “Никола Тесла” отпушта 1.000 запослених и укида службу саобраћаја, а све послове опслуживања авиона и путника Ер Србије, који обавља 60 одсто промета, преузима компанија Мензис евиејшн (Menzies Aviation), која би требало да преузме и запослене, саопштила је данас Асоцијација слободних и независних синдиката Србије (АСНС).

Прочитајте још:  Запослени у Фајзеру украо 12.000 фајлова укључујући тајне о вакцини против ковида, тврди се у тужби
Концесионару, компанији Ванси ерпортс остају само зграда и грађевинске машине, што је, према оцени АСНС, можда и свођење на праву меру, „јер је вишемесечни хаос од прошле године најбољи доказ да Ванси нема капацитет ни знање да обезбеди нормалан саобраћај и елементарну извесност путницима“.

Проблем је што се све поново решава преко леђа 1.000 најстручнијих радника, који једини у Србији имају све лиценце за рад у делатности ваздушног саобраћаја и који, што је најважније, знају свој посао. Уз најгрубље кршење закона, они се терају у другу фирму, указује АСНС.

Прочитајте још:  Фијату субвенције без обавезе да запосли нове раднике у Крагујевцу
Аоцијација је указала да ће права својих чланова заштитити свим могућим правним, синдикалним и грађанским средствима и упозорила државу, правосуђе и јавност да се најбезобзирнијем кршењу закона страних компанија, и то без икаквих последица, чак и уз помоћ одређених државних органа, једном заувек мора стати на пут.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Србин инфо/ФоНет

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *