Тужитељка Савовић коју опозиционари славе као наводног борца против корупције, заједно с мужем злоупотребљава државне ресурсе

0
савовић

Foto: Srpski Telegraf, Tanjug/Miloš Milivojević

Тужитељка Савовић коју опозиционари славе као наводног борца против корупције, заједно с мужем злоупотребљава државне ресурсе

Супруг, возач специјалног тужилаштва, вози је службеним колима на посао и злоупотребљава положај

Лажна Лаура Бојана Савовић, тужитељка у Вишем јавном тужилаштву, коју опозиционари славе као наводног борца против корупције, заједно с мужем злоупотребљава државне ресурсе.

Наиме, Српски телеграф је ухватио Савовићеву у кршењу закона, њу супруг, иначе запослен као возач у Тужилаштву за организовани криминал, вози на посао, који је на другом крају града, службеним аутомобилом. Реч је о злоупотреби ресурса специјалног тужилаштва, на чијем је челу Младен Ненадић, али и о несумњивој злоупотреби службеног положаја.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Савовићева, која се у јавности представља као неко ко тобож брани закон и спречава злоупотребе, прва тај исти закон крши. Особа којој су пуна уста критика на рачун других, понаша се на овакав начин, што је недопустиво. Такође, просто је невероватно да надређени њеног мужа у специјалном тужилаштву не знају за његово понашање – каже извор нашег листа.

Бојана Савовић није одговарала на наше позиве, као ни на СМС поруку с конкретним питањима, а из Тужилаштва за организовани криминал су, дан касније пошто им је питање постављено, поручили да ће цео овај случај испитати.

– У складу с Правилником о условима и начину коришћења службених возила у Јавном тужилаштву за организовани криминал, службена возила се користе за потребе превоза запослених у овом тужилаштву у вези с пословима из надлежности овог тужилаштва као и превоза робе и опреме потребних за обављање послова и задатака из делокруга рада овог тужилаштва. Сви возачи поред послова превоза обављају и курирске послове у вези с пријемом и експедицијом службене поште овог тужилаштва – наводе у одговору.

Прочитајте још:  Вучића на превремене изборе тера страх од губитка Београда

Такође, додају, “сви возачи су упознати с правилима коришћења службених возила искључиво у службене сврхе, а запослени који је задужен службеним возилом, одговара за возило, његову правилну и наменску употребу и одржавање, као и за вођење дневне евиденције о путовањима”.

– Kоришћење службеног возила супротно Правилнику или на другачији начин од оног за који је дата сагласност, представља повреду радне обавезе. У наредном периоду Јавно тужилаштво за организовани криминал испитаће да ли је, када и на који начин, долазило до пропуста и кршења правила о коришћењу службеног возила – наводи се у одговору.

Службеним возилом и на трибине Прогласа?

Поједини извори Српског телеграфа тврде да Савовићеву муж службеним аутомобилом специјалног тужилаштва вози и на трибине опозиционог Прогласа, али за то нема доказа.

Српски Телеграф

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *