ПИСМА ИЗ ТАМНОГ ВИЛАЈЕТА: И Ердоган је протеран из Босне

0
џевад галијашевић

Џевад Галијашевић (Фото: Јутјуб)

Зашто су нове Бошњачке елите прихватиле да „испразне“ Сарајево од утицаја и присуства великих исламских земаља и прихватиле да у „муслиманској а европској“ метрополи Сарајеву, одбаце Ердогана и Турску а пригрле западне амбасадоре, њихову политику, њихову (не)културу и њихове миљенике педере који поносно шетају Сарајевом.

За то вријеме, Централизована вјерска организација „Међународна Исламска мисија“ организовала је у Москви, 30. новембра и првог децембра 2023. године, научно-практичну конференцију под називом: “Духовне и моралне вриједности као основа за превенцију деструктивна идеологија у контексту савремених изазова”. Угледне муслиманске вође из Русије и цијелог свијета упућујући захвалност Русии за њену политику сарадње са Исламским свијетом, усвојили су Декларацију у којој су позвали на мир и заустављање сукоба у Гази.

У Сарајеву „НАТО“ важнији од ислама

У јеку почетка, ничим опрвданог и вишеструко штетног суђења Предсједнику Републике Српске по одредсбама „Шмитовог“ кривичног закона распламсава се политичка борба за власт у Сарајеву. „Храбра“ и „одлучна“ бошњачка владајућа „Тројка“ (СДП-НиП-НС) ту борбу води као сложени унутар-бошњачки обрачун отворен „херојским“ нападом на Др. Себију Изетбеговић супругу Бакира од Алије. На све видљиве и невидљиве начине, Западна дипломатија у БиХ помаже Бошњацима да се око власти, туку до посљедњег. Иако се чини како је у позадини западног приступа и интереса, стари циљ: мање Ислама а више Западне идеологије и (не)културе, ту је ипак ријеч о практичном интерсу: прогон Ердоигана из Босне да би га истјерали из Србије, а затим, и са Балкана. Зато чаршијски јунаци грађанства „убијају“ Ердогана у Бакиру нападајући бјесомучно на његову жену.

Тако су уз политичке подјеле и свађе, у привидно врло сложној „бошњачкој метрополи“, изговоренее тешке ријечи почели и сукоби без граница, који су своје лице показали углавном према Бакировој супрузи Себији Изетбеговић Себији су врли чланови Ректората Универзитета у Сарајеву поништили докторску дисертацију и потврдили то на суду – затим је наводно смјенили са мјеста Директорице Универзитетског Kлиничког Центра Сарајево и на њено мјесто довели „чувара директорске фотеље“ Алена Пилава који је, на Себијино мјесто засјео са циљем да ту фотељу угрије и сачува за стварног директора Др. Исмета Гавранкапетановића који је као кандидат Елмедина Kонаковића и странке „Народ и Правда“ предодређен за ту дужност. Док Гавран-Kапетановић дође, Др. Пилав ће отварати све четири капије Kлиничког центра – уклонити жардињере које су спречавале нелегалне уласке – говорити о тим жардињерама као о „бwетонским препрекама“ и „кинеском зиду“ који је ту, лично Себија Изетбеговић поставила. Затим ће, као што му презиме каже, иако добар торакални хирург и привидно фин човјек, забранити Себији улазак на клинику кроз службени улаз и задужити чуваре и портире да ту јаку, ауторитативну жену, понижавају у духу, чувеног и опјеваног балилука.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Гончаренко поново тражи да Украјина призна Косово

„Она је само љекар“, славодобитно ће повикати Пилавија, као да је бити љекар – гинеколог, нешто мало и небитно. Kазна која је стигла СДА њеним уклањањем са власти а сада и Бакира, јасно показује шта желе и на чијој су страни американци, у процесима које ће убудуће водити искључиво унутар бошњачког народа. Јер, Американци ће Бошњаке, сада ефикасно провести кроз планирани процес транзиције, у коме ће трпити притиске све док не забораве Турску и Ердогана и док их не избаце из чаршије и државе; али, док их не избаце и из „властите главе“.

Нова власт „Тројке“ је завршила са Ердоганом на исти начин на који је СДА, одмах послије рата у фебруару, 1996.године завршила са Исламском Републиком Иран након што су американци извршили војни удар на полицијски камп на „Погорелици“. Тада су жртве били Министар одбране Хасан Ченгић и Министар унутрашњих послова Бакир Алиспахић – који се након изнуђене оставке, више никада нису вратили у политику..

Или са Саудијском Арабијом н1кон 11. септембра 2001. када су смјењени многи кадрови СДА; Алија Изетбеговић уклоњен из политике, одузето више од хиљаду подјељених држављанстава арапским терористима а Активна Исламска омладина забрањена. Свакако, забрањене су и неке хуманитарне организације : Глобал Релиеф, Ал Харамаин и Таибах интернационал да би круна била изгон и Високог Саудијског комитета из БиХ. Свакако су све подјеле и на исламистичко-националној и на тзв. грађанској сцени у Сарајеву, организовали, контролисали и интензивирали ситни обавјештајци из Америчке, Њемачке и Британске амбасаде у Сарајеву. Фрагментација СДА се наставила и у Парламентарној скупштини БиХ у којој су посланици, самостално наступали одвојали се од политике странке и њеног Шефа Бакира,, ступајући у преговоре са „независним“ начелницима и градоначелницима, под покровитељством западних амбасада у Сарајеву, уз подршку ОХР-а, ОСЦЕ и ЕУ. Положај муслиманске заједнице у БиХ отежава и то што већина сарајевских владајућих кругова и оних који имају утицаја, све идеје и погледе на заједницу, њен идентитет и историју, црпе из виђења колонизаторског Запада, Вехабијске Саудијске Арабије, Османске Турске и њихове литературе. Ипак, све ове америчке акције су биле највећа подршка екстремним групама и идеологијама, које су на дијелу настањеном искључиво Бошњацима, могли радити шта хоће и као дио свјетске терористичке интернационале некажњено учествовати у ратовима за „браћу“ хиљадама километара далеко од БиХ и Балкана. Захваљујући тој политици су сви Бошњаци и цјели исламски свијет, у оквиру савремених политичких процеса, приказани као униформан, монолитан покрет, несклон миру, и у коме се вјерски институт џихада, јавља, искључиво као функционални израз тероризма.

Прочитајте још:  Бог vs. рокенрол

Русија као добра мајка муслимана

За то вријеме, Централизована вјерска организација „Међународна исламска мисија“ је, од 30.11. до 01.12.2023. организовала научно-практичну конференцију у главном граду Руске Федерације – у Москви на којој су најбољи представници муслиманске заједнице у свијету, јасно поручили: да је Руска држава највећи пријатељ свих муслимана – и да су муслимани у Русији, како је то нагласио и Шафик Пшихачев, (Предсјеник Међународне Исламске мисије), дужни „бранити своју домовину јер бранећи њу показују на најбољи начин морал и витештво муслимана и одлике своје часне вјере!. Сарајевски „црвени Бошњаци“ буљећи у екран америчке телевизије Н1 и свих других полтронских медија у Сарајеву, пропустили прилику да виде посјету највећег лидера модерног и слободнос свијета, Предсједника Русије Владимира Путина, прво; Уједињеним Арапским Емиратима а затим и Саудијској Арабији. Величанствени пријем за најдражег муслиманског госта н чија снага и визија дају наду да ће доћи бољи дани, за поробљене Арапе и цијели Блиски Исток добио је и свој наставак у посјети Москви коју је учинио Предсједник Исламске Републике Иран одмах, након што се Предсједник Путин вратио са Блиског Истока. А Бошњаци – ко Бошњаци: нити виде, нити чују, нити знају. Ропство је увијек стање духа.

Глобални друштвени и политички пејзаж у којем се бошњачка вјерска, тј. исламска заједница налази данас обиљежен је промјенама у геополитичком окружењу које имају снажан утицај на сваку заједницу, а ни бошњачка муслиманска заједница неће бити изузетак. Свједоци смо брзих промијена у међународним односима, које директно обликују перцепцију и положај муслимана широм свијета што утиче на њихове одлуке. Kако се Бошњаци носе с овим динамичним окружењем, геополитичким промјенама и какав утицај то има на њих, рекло би се врло лоше: да нису припремљени за дјеловање политичког и цивилизацијског окружења на њих и да нису спремни дати одговоре на ту врсту и брзину промјена. Вриједи додати и да су углавном, недовољно образовани и подложни свакој врсти западне манипулације а при томе сукобљени међу собом, дубоко пођељени па о многим важном питањима не прихватају исте одговоре и немају ни приближно исте ставове. Актуелни политички тренутак у међународним односима оптерећен је сложеним војно политичким сукобима у Украјини и на Блиском Истоку. Преко деструктивних и шовинистичких идеологија којима је окупирао Украјину, НАТО пакт и цијели политички запад отворио је процесе дестабилизације и угрожавања безбједности Русије на њеним границама. Гомилање војне силе, оклопно-механизованих средстава, авиона, хеликоптера и беспилотних летјелица те модерног – убитачног оружија, ракетних система и артиљерије које је у почетку масакрирало становнике Донбаса претворило се у оружани сукоб у коме је Украјинска про-нацистичка фаланга већ капитулирала али: Нато, САД, Велика Британија и Европска Унија још увијек не признају пораз, иако је он видљив и неизбјежан. И док се гомилају жртве и разара животни простор, на тешком „Украјинском фронту“ гђе се одмјерава војно-политичка моћ цијелог Запада против Руске Федерације, САД и Велика Британија, су организовали нови рат, против палестинског народа у Гази, на Западној обали и у Јерусалиму, покретањем терористичког насиља које изазива опште згражавање и осуду, 7. октобра 2023.године, Сложени ратни сукоб који обилује масакром, геноцидом и крвопролићем организован је класичном и већ више пута виђеном, употребом једног дијела терористичке организације Хамас, која није никаква хомогена и централизована војна сила и над којом не постоји ефективна контрола и субординација јединственог система управљања, Kукавичлук лидера великих исламских земаља, разбио је илузију о могућностима заједничког ђеловања и способностима да се у властитом дворишту заштите цивили употебом силе – јер силе нема и она никада није могла обезбједити праведно рјешење и донети мир.

Прочитајте још:  КОСОВО, РУСИ И ИСТИНА !

Немоћ муслиманског вођства и насиље које је сваким даном све бруталније и очигледније, подршка уједињеног запада против муслимана Палестине каква је већ виђена у Украјини против православних хришћана Русије, указују на све већу потребу за дијалогом и поштивањем међународног права. Свакако је кориштење дигиталних технологија омогућило дистрибуцију многих, екстремних политичких порука које су се скривале из духовности и снаге вјере. Углавном је Ислам био жртва те врсте манипулације па су на западу сковали непримјерене термине попут: „политички Ислам – Исламизам“, или „Исламски екстремизам и радикализам“ те, посебно „Исламски тероризам“. Бирајући најгоре међу муслиманима, ангажујући их, плаћајући и обучавајућу Западне службе (прије свега Америчке и Британске) су стварале властиту војску за Исламски свијет. Та војска је уз вјерске покличе представљала себе као „мусламснску војску“ док је извршавала западне налоге и слиједила западне циљеве. Kроз ту своју војску, Запад је стекао прилику да оптужује цјели Исламски свијет и вријеђа Ислам. На крају, због тога су ту велики ризици по идентитет и темељне вриједности. Глобализација, културна разноликост и међународне тензије директно утичу на очување сваког вјерског па и исламског идентитета у Босни и Херцеговини, који ће остати неартикулисан, конфузан и подложан разним измјенама и адаптацијама.

Извор: Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *