У КИНИ почело инсталирање ВЕШТАЧКЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ на гробљима како би ожалошћени могли да “комуницирају” са покојницима

0

У КИНИ почело инсталирање ВЕШТАЧКЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ на гробљима како би ожалошћени могли да “комуницирају” са покојницима.

Најновија узнемирујућа помама високом технологијом у Кини укључује ожалошћене породице које ангажују фирме за вештачку интелигенцију (АИ) да креирају аудиовизуелне симулације драгих преминулих.

Магазин Баррон’с је писао у среду да неки кинески ожалошћени сами спајају аватаре мртвих, ангажујући разне компаније да репродукују њихове гласове и дигиталне слике, док се други окрећу фирмама за репликацију које се хвале стварањем језиво прецизних дигиталних аватара мртвих са само неколико минута гласовних снимака и прегршт фотографија.

“На А.И. технологије, Кина је у највишој класи у свету. А у Кини има толико људи, од којих многи имају емоционалне потребе, што нам даје предност када је у питању потражња на тржишту”, рекао је Зханг Зењеи, оснивач АИ компаније под називом Супер Браин.

Прочитајте још:  Три кључне ствари: Несторовић открио шта су нам Кинези рекли „у четири ока“
Зханг је рекао да његова компанија наплаћује до 2.800 долара за креирање аватара у року од 20 дана. Неки од „ботова духова“ су аутоматизовани и интерактивни. У другим случајевима, запослени у Супер Браин-у могу дигитално променити лице и глас како би клијенти изгледали као изгубљена вољена особа и одржавали видео позив са ожалошћеним породицама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Зхангова компанија такође може креирати аватаре људи који нису мртви, као што су отуђени супружници и деца која живе далеко, што би се могло доказати чак и као контроверзније од стварања дигиталних клонова мртвих.

Магазин Баррон’с описао је ожалошћеног оца који разговара са АИ симулирајући глас свог изгубљеног сина док клечи на гробу свог сина. “Једног дана, сине, сви ћемо се поново ујединити у метаверзуму”, рекао је ожалошћени отац боту, док је његова жена плакала поред њега.

Прочитајте још:  Аудио књиге - Бајке Десанке Максимовић: Слике Божић Бате (Видео)
Још један потенцијални проблем предложио је Тал Морсе, гостујући истраживач у Центру за смрт и друштво на Универзитету Батх у Уједињеном Краљевству. Морсе се запитао какав би психолошки утицај могао бити ако би се дигитални дух почео понашати необично или чинити ствари које би могле “уништити” успомену на покојника.

Страитс Тимес известио је прошлог пролећа да су кинески погребници почели пружати услуге духова у априлу, када се у Кини одржава годишњи фестивал Qинг Минг, познат и као Дан чишћења гробница. Активности током овог празника посвећене сећању на мртве традиционално укључују чишћење гробова и приношење хране преминулима.

Компанија под називом Схангхаy Фусхоуyун направила је АИ сахрану за преминулог хирурга у јануару 2022. Десетине студената и колега окупило се у служби да разговарају са дигиталном репродукцијом доктора.

Нулта тачка.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *