Горан Давидовић: Ако народ овако жели, нека му буде!

0
издају, народ

Горан Давидовић

Ако народ овако жели, нека му буде!

Резултати избора су занимљивији него што се очекивало. Нисам хтео синоћ да коментаришем док се не слегне прашина. А прашине је итекако било. Моја једина прогноза била је негде у новембру и то офрље и без узорка и анкета, док још неке листе нису биле у игри тако да не бих се хвалио колико сам промашио.

Излазност је била већа него прошли пут, то нисам очекивао.

Победа Вучићеве СНС листе је наравно очекивана, али 47% је баш много. Моја прогноза никад није ишла више од 43%.

Кампања им је била јака и Вучић се баш потрудио(то јест његов плаћени тим маркетинг стручњака). То што је било “бугарских возова” је само догурало који проценат више, али победили би убедљиво и без тога.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ђилас/Мариника псеудо-опозиција је постигла бољи резултат од моје прогнозе 23% је превише. Изгледа да су ови избори били референдум Курта или Мурта. СПС је пукао, 6-7% је мало, изгледа да им старији гласачи умиру а подмладак немају, кампања јадна, тако да су лоши резултати последица. Ипак права драма избора одигравала се на зачељу око цензуса.

Огромно изненађење је останак испод цензуса Милице и Бошка.

Нисам им прогнозирао више од 5% али да ће бити испод 3% је невероватно. Милица је имала лепу кампању, Бошко и Двераши су само сметали. Очигледно им је Несторовић узео гласаче. Уосталом Двери ни прошли пут не би прешли цензус без Нестора.

И време је да се Бошко повуче, превише је брљао, лизао се годинама са еунијатском опозицијом и коначно је дошло на наплату.
Велико изненађење избора је Несторовић и екипа стараца са Хепија. Многи су се спрдали, посматрали их као пројекат СНС за скидање гласова, али они фино пређоше и преко 4.5%

Прочитајте још:  Амбасада САД: Србија треба да одустане од куповине наоружања од Русије, иначе су могуће санкције

Заиста одличан резултат.

Народ их очигледно цени.

А ако народ воли нека им буде.

Нису ни први ни последњи пројекат на политичкој сцени.

Можда и изненаде неким патриотским чином у будућности.

Мени лично би било драго да погрешим у вези њих. Али тешко ће се то десити.

Драго ми је што Тадуле добројутраши нису прошли и надам се са ће цела та екипа да се повуче са сцене. А изузетну радост пружио нам је резултат испод 1% за Јеремићевце. И ту се надамо да ће се и они ако имају образа повући заувек из политике.
Чеда Циганче класична статистичка грешка и много мање гласова од скупљених потписа.

Што се тиче Београда ту ће се у преговорима показати СНС и Нестор. Опозиција је ту пукла, сад ће вероватно да се праве протести, али пукли су јако.

У АПВојводини на жалост нису цензус прошли радикали, имали су 2.2% и жао ми је јер су имали шта да кажу у покрајинској скупштини. Нека је утеха што цензус неће у АПВ проћи ни Чанкове усташе.

Све у свему српски националисти морају да седну и да се организују и уједине. Нови избори неће бити ускоро, али време је да се већ од сутра крене са разговорима и да почне процес стварања праве српске националне и социјалне партије. Следећа 2024. година а посебно 2025. ће бити године преокрета на европској и светској сцени. Не смемо то преспавати, нити пустити неким шарлатанима и сумњивим пројектима да воде целу причу.

Толико од мене за сада.

Живели!

Горан Давидовић

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *