Чешка и Словачка поручили ЕУ: Без руске нафте не можемо да постојимо

0
без

Janos Kummer/Getty Images

Чешка и Словачка апеловале су на Брисел са захтевом да одрже залихе руске нафте јер без ње неће моћи да постоје, изјавио је председник Трансњефта Николај Токарев, преноси РИА НОВОСТИ.

“И Праг и Братислава су се обратили Бриселу са захтевом да одрже количине руске нафте, јер немају излаз на море па немају могућност да добију нафту из других извора”,казао је Токарев у интервјуу за телевизију “Русија 24”.

Он је напоменуо да Чешка има могућност да прими мале количине нафте нафтоводом из Европе, али да једноставно те земље не могу да опстану без руске нафте.

Осим тога, према његовим речима, обим извоза угљоводоничних сировина из Русије у Индију је 2023. године достигао 70 милиона тона, а у Кину – до 100 милиона тона.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Токарев је истакао да су се појавили и нови трендови у извозу руског “црног злата”.

 

Осим Чешке и Словачке, још две евроспске земље “моле” за још руске нафте кроз нафтовод “Дружба”.

Наиме, Токарев је раније изјавио да је “Трансњефт” већ примио захтев за пуштање нафте кроз нафтовод “Дружба” из Пољске и Немачке током наредне године упркос изјавама званичника да ће одбити испоруке.

Највећи пољски прерађивач нафте “Орлен” послао је понуду руској компанији за транспорт нафте и гаса “Трансњефт” за три милиона тона нафте кроз нафтовод “Дружба” 2023. године, јавио је лист, позивајући се на извор у пољској нафтној индустрији.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *