У ЈЕМЕНУ ПОКРЕНУТА ОПШТА МОБИЛИЗАЦИЈА: Хути улазе у рат на страни Хамаса

1
Јемену

Јемен

У Јемену је мобилизација покренута у свим окрузима, а до сада су се добровољно пријавиле десетина хиљада младих људи.

Јеменски Хути спроводе општу мобилизацију како би припремили борце за учешће у рату на страни палестинског покрета Хамас у Појасу Газе, саопштили су из овог покрета.

“У знак подршке нашем народу у Појасу Газе, мобилизација је покренута у свим окрузима, отворени су кампови за обуку, десетине хиљада младих људи добровољно су се пријавили да уче војне вештине, а неколико група је већ савладало обуку у разним деловима Јемена”, рекао је представник руководства Хута за “РИА Новости”.

Он је нагласио да је “ова народна армија” мобилисана да подржи народ у Гази, који је подвргнут геноциду од стране израелске окупационе војске уз подршку САД, “ако буду постојали услови и могућности да се дође до Појас Газе и учествује у војним операцијама”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Министарство одбране САД ове недеље је најавило успостављање нове мултинационалне безбедносне иницијативе у Црвеном мору, против напада који изводе јеменски побуњеници Хути на трговачке бродове.

Иницијатива ће окупити неколико земаља, укључујући Велику Британију, Бахреин, Канаду, Француску, Италију, Холандију, Норвешку, Сејшеле и Шпанију, објављено је из Пентагона.

Хути, који имају власт у северном Јемену и контролишу већи део јеменске обале Црвеног мора, раније су упозорили да намеравају да нападну све бродове за које посумњају да плове ка Израелу или из ове земље.

Они су у почетку циљали само бродове који су били повезани са Израелом, међутим, како извештавају медији, у последњих неколико дана, на мети су се нашли и бродови који плове под заставама других земаља.

Прочитајте још:  Израелска војска гађала више од хиљаду циљева у Гази, Хамас не престаје да напада

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “У ЈЕМЕНУ ПОКРЕНУТА ОПШТА МОБИЛИЗАЦИЈА: Хути улазе у рат на страни Хамаса

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *