Режим планира да уложи 100 милиона евра у одбрамбену индустрију којом ће управљати Кристофер Хил

3

Режим планира да уложи 100 милиона евра у одбрамбену индустрију којом ће управљати Кристофер Хил

Министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић приредили су синоћ, у Дому Гарде у Топчидеру, пријем поводом новогодишњих и божићних празника.

Министар Вучевић је, том приликом, рекао је да је новогодишњи скуп увек прилика да захвали свима на подршци и помоћи коју су пружали Министарству одбране и Војсци Србије током ове године и да све позове да следеће године још преданије и посвећеније заједнички раде да Србија буде безбеднија и сигурнија држава.

Истичући најважније резултате постигнуте у 2023. години у систему одбране, министар Вучевић је нагласио да је припадницима Војске Србије од јануара ове године повећана плата за 25 одсто, а свим припадницима Министарства одбране за 12, 5 одсто.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Успели смо да повећамо плате и да остваримо посебне бонусе за истраживаче, научнике у Војнотехничком институту, што је био задатак од државног врха. Успешно смо започели Пројекат 5.000 јачајући специјалне јединице Војске Србије. На приказу способности Војске Србије у априлу ГРАНИТ 2023 приказали смо више од 2.300 средстава наоружања и војне опреме, а у таквом броју какав није виђен чак ни на чувеној паради ЈНА 1985. године. Почели смо систематски да решавамо стамбена питања припадника Војске Србије. Наставили смо снажно да улажемо у наоружање и војну опрему. После више од 40 година добили смо нове транспортне авионе “каза”, набавили нове хеликоптере Ми-35, кренули у роботизацију Војске Србије у складу са директивама председника Републике као врховног команданта, кренули у развој беспилотних летелица, дронова, модернизацију тенкова, борбено-оклопних возила, борбених возила пешадије, средстава противваздухопловне одбране. Набавили смо оно што сте видели и оно што нисте, како би држава Србија била безбеднија и грађани Србије сигурнији”, поручио је министар одбране.

Прочитајте још:  Предизборни трик или правдање: Вучић планира да организује посету Лукашенка Србији

Према његовим речима, на томе се неће стати, већ ће се са улагањем наставити.

“Последњих дана ове године потписали смо уговоре за улагање више од 100 милиона евра инвестиција у Одбрамбену индустрију Србије. До сада незабележено улагање само у инвестиције, у опрему, у технологију, у нове производне хале, што је доказ јачања и снажења Србије. Тако није било увек, пошто је некада плата у војсци била буквално на нивоу социјалног давања. Ниједан програм збрињавања стамбеног питања није постојао. Наменска индустрија била је у агонији. Техника, опрема, не само да нису биле куповане, него је постојећа уништавана, сечена у старо гвожђе и топљена. И није то био никакав акт реформе нити план који би нас, како су говорили, ослободили неких вишкова, него план за потпуно уништење Војске Србије и свођење на ниво добровољног ватрогасног друштва, што је било понижавајуће за цео народ, нацију и отаџбину”, истакао је министар Вучевић.

Он је поручио да је данас ситуација другачија и да захтева већу посвећеност и рад у наредној години.

Огласио се и председник Србије Александар Вучић наводећи да је Србија озбиљно радила на унапређењу Војске Србије.

“Србија је озбиљно радила на унапређењу и оснаживању Војске Србије, као и на јачању њених одбрамбених капацитета. Настављамо да се боримо да наша војска добије статус који заслужује. Такође, остајемо фокусирани на унутрашњу и регионалну стабилност, на свеукупни развој за добробит нашег народа и земље” написано је у опису фотографије на званичном Инстаграм профилу председника.

РТ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Режим планира да уложи 100 милиона евра у одбрамбену индустрију којом ће управљати Кристофер Хил

  1. А где је ту Кристофер Хил – осим у наслову?
    Или, можда, Србија не треба да се наоружава и брани – “ако дође до бомбаша””

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *