СПН тражи ослобађање оних насилника за које је тврдио да су убачени елементи

0
ослобађање

Премијерка Србије Ана Брнабић поручила је вечерас да представници опозиције окупљени око коалиције „Србија против насиља” траже ослобађање „насилника” иако су претходно тврдили да је реч о „убаченим елементима”.

„Овако иду њихове приче: Када су кренули са нападима на Стари двор, рекли су да људи имају право на бес. Када су видели да им то не иде у прилог, рекли су да су насилници ‘убачени елементи. Вечерас иду до полиције да траже ослобађање тих ‘убачених елемената’. И тако у круг”, написала је Брнабићева на друштвеној мрежи Икс.

Коалиција „Србија против насиља” вечерас је поново организовала протест у центру Београда како би подржала опозиционе колеге који штрајкују глађу осам дана и поновила захтеве који се односе на понављање избора.

Јучерашње протесте обележили су нереди који су почели након што су демонстранти, предвођени лидерима СПН-а, направили прстен око Скупштине Београда и покушали да на силу уђу у зграду.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Демонстранти су поломили врата и више прозора на згради Скупштине Београда, бацали стаклене флаше, каменице и моткама разбијали врата.

МУП је раније данас саопштио да је током ноћи због нереда процесуирано 38 особа, а да је осморо припадника полиције повређено.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *