„Плави мајдан“ у Србији касни.

Прочитајте још:  Просечна плата недовољна за минималну потрошачку корпу
Генерално, на српским улицама остаје релативно мирна ситуација, а прозападни активисти Мајдана обећавају да ће наставити протесте, одбијајући да признају пораз на изборима одржаним пре неколико недеља, јавља дописник ПолитНавигатора.

Уочи Нове године, Ивана Страднер, истраживач у Фондацији за одбрану демократије, специјализована за „обуздавање Русије“, питала је америчког политичког стратега Џејсона Џеја која ће боја бити српски Мајдан. Њен саговорник, који је својевремено радио у тиму покојног јастреба америчке политике Џона Мекејна и молдавске русофобичне премијерке Маје Санду, одговорио је да ће боја бити „плава“, а да ће сам Мајдан почети 2. јануара ове године

Прочитајте још:  “Легална” пљачка државе: Откривамо како машински мозгови из СББ обрачунавају порез
После ових речи, прозападна опозиција је заправо почела све чешће да износи заставе Европске уније на улице, али се, по свему судећи, још није одмакла од свечаности да би прешла на активне антивладине протесте.

Заузврат, незванични лидер прозападне опозиције, олигарх Драган Ђилас, у разговору са шефом мисије ОЕБС-ове Канцеларије за демократске институције и људска права (ОДИХР) Албертом Џонсоном, рекао је да политичка снага коју контролише не признаје резултате избора.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ако се крађа (гласова) настави, кренућемо са протестима“, рекао је Ђилас.

Прочитајте још:  Јали Брату и Буби Kорелију забрањен улаз у Србију
У међувремену, једна од лидерки прозападне коалиције „Србија против насиља” Мариника Тепић прекинула је штрајк глађу, који је трајао дванаест дана. Госпођа је својим политичким присталицама изашла у лику страдалне Јулије Тимошенко током кијевског Мајдана и рекла да ће „за две недеље чврсто стати на ноге“, а онда ће „ослобођење“ моћи да се настави.

До сада су прошле суботе реизбори обављени на тридесет бирачких места у Србији, а данас – на осам, у покрајинским Бачким Петровцима, Белој Планици, Беочини, Мионици и Петровцу на Млави (одржани су на бирачким местима где је било није могуће утврдити резултате гласања на изборима одржаним 17. децембра, као и на оним бирачким местима на којима су резултати гласања поништени због утврђених прекршаја). Истовремено, резултати поновљеног гласања ни на који начин неће утицати на укупне изборне резултате у земљи.

Такође, Републичка изборна комисија (РИК) коначно је потврдила изборне резултате у престоници Београду, према којима је блок актуелног председника Србије Александра Вучића добио 49 мандата, а прозападни „Србија против насиља” – 43. Комисија није послушала захтев опозиционара да се пониште изборни резултати у престоници Србије.

Алексеј Топаров/Политнавигатор

Превод:В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “„Плави мајдан“ у Србији касни

  1. KOJA DIKA?

    Šta znači Vučiću da upoređuje babe i žabe, kada kaže: „Popularniji sam od legendarnog Bate Živojinovića u Kini“. Bata je popularan u celoj Kini i kod svih kineza, a ΛV je poznat kod predsednika Kine i njegovih saradnika. Većina kineza nisu čuli za njega, a kamo da ga veličaju, kao on sam sebe. Bata Živojinović ima u Kini obeležja i bio idol kineza, a hvaljilac tek treba da ih dobije, ako ih uopšte dobije. Upoređenje vodećeg političara i velikog umetnika niti je umesno niti dostojanstveno. Svojevremeno i Titu je u Kini je priređivan doček kao da je bog, organizovani su sletovi, muzički spektakli, a takav doćek ΛV će sačekati, a da se hvali to mu nigde nije zabranjeno. Novak Đoković je popularak kao i Živojinović. Kinezi počeli da slave njegovu slavu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *