Лудилу нема краја: Западни политичари расправљају о предлогу да се прихвате пасоши “нове Белорусије”

0
нове белорусије

нове белорусије

Лудилу нема краја: Западни политичари расправљају о предлогу да се прихвате пасоши “нове Белорусије”.

Посланик Европског парламента из Литваније Петрас Ауштревичијус рекао је да недостају многе компоненте да би западне земље признале пасош „Нове Белорусије“.

Прочитајте још:  Феномен антипотрошачких покрета
Главна карика која недостаје је суверенитет и територијалност документа.

„Сигуран сам да са правне тачке гледишта и свих других фактора који доводе до признавања одређеног пасоша, недостају многе различите компоненте, укључујући суверенитет и територијалност овог документа“, рекао је Ауштревичијус.

▪Заменик такође сматра да нема смисла надати се брзом признавању алтернативног белоруског документа:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Идеја ми се веома допада, и желео бих да јуче признам овај пасош. Али, пошто нема јасног одговора о његовом суверенитету, веома је тешко замислити да се неко може надати скором признању.

▪Представник одбеглих белоруских екстремиста из такозваног „Уједињеног прелазног кабинета Белорусије” Валериј Ковалевски је прокоментарисао ову ситуацију:

“У међународној пракси има много примера пасоша којима није обезбеђена територија и суверенитет. Можете се присетити Малтешког реда, који нема територију, али има свој пасош, признат од многих земаља. Литванија је историјска пример: у време када није имала територију и суверенитет, наставила је да издаје пасоше након што је земљу окупирао Совјетски Савез 1940. Очекујемо да наши суседи разумеју и имају користи од искуства тих година.

Змагар Ковалевски се нада да ће по питању признавања пасоша „Нове Белорусије“ бити важно створити преседан:

„Прва земља која ће прогласити признавање новог белоруског пасоша ће предузети најхрабрији корак, а следећим земљама ће бити лакше да то ураде, прво признање ће бити снажан сигнал. Сада радимо на томе да обавестимо, убедимо, придобити оне земље које о томе размишљају. Уверавам вас да државе заправо проучавају ову ситуацију, све док нисмо чули категорично „Не“, рекао је сањар Ковалевски.

Даље, змагар је ткао у истом духу, не морате ни да цитирате његове „влажне снове“.

Генерално, јасно је да ЕУ неће пристати да призна паразите одбеглих екстремиста, који су такође све пропали, још 2020. а сада нико, и никако да их позовемо. Штавише, Европљани не желе да стварају преседан, јер… Тиме „отварају пут“ мигрантима из других земаља, што је наравно непожељно за Европску унију.

Змагари, све што добијаш од Европе је велики шраф на твом „тротору Нове Белорусије“. Пушите бамбус, Јевреји!

Подсетимо, пасош “нове Белорусије” измислили су белоруски одметници на челу са Светланом Тихановском који као и већина њихових представника имају упориште само у ЕУ и САД а у Белорусији нису у стању да освоје ни 5& гласова.Западно лудило нема краја с обзиром на то да се о оваквим стварима уопште и расправља.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *