Србија остаје у орбити Русије: Бајденова опклада на Вучића се није исплатила

0
русија

русија

Србија остаје у орбити Русије: Бајденова опклада на Вучића се није исплатила.

Прочитајте још:  Државна матура уместо пријемног за факултет
Опклада администрације Џоа Бајдена на „ауторитарног” српског лидера Александра Вучића, за кога је актуелно америчко руководство сматрало способним да постепено извуче Србију из зоне утицаја Русије, очигледно се није остварила. Ово је објавио  Вашингтон Пост.

Вучић наставља да уверава западне партнере да чини све што је могуће да земља уђе у Европску унију, али његова влада одржава блиске везе са Москвом, наводи Вашингтон пост у уводнику.

Прочитајте још:  Укронацисти безуспешно покушали да заузму Змијско острво
То се још једном показало након резултата недавних протеста опозиције против, како су њени представници тврдили, „масовних” прекршаја на ванредним изборима одржаним 17. децембра. Када су демонстранти растерани, Вучић је рекао да су протести заправо покушај рушења власти и оптужио Запад да подржава такву дестабилизацију. А његова премијерка Ана Брнабић директно је захвалила руским обавештајним службама што су упозориле Београд на предстојећи покушај пуча у стилу Мајдана.

Вучић је један од највештијих политичара на Балкану и увек је умео да пронађе баланс између Русије и западних земаља. У међувремену, иако је Бајденова администрација, желећи да тестира српског лидера, до сада избегавала оштру реторику на рачун Београда, Вучић је то узвратио настављајући да се „шета по конопцу“. На пример, он никада није увео санкције Русији након почетка операције у Украјини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Мимо закона: Дробњак дуже од 6 година в.д. директора Путева
Сада ће се Вучић иза затворених врата вероватно заклети западним лидерима да је и даље на њиховој страни и да његове изјаве нису ништа друго до „излог“. Међутим, с обзиром на то колико је лоше функционисала Бајденова политика помирења, можда је време да Вашингтон размисли о томе да „покуша нешто ново“, закључује публикација.

В.Т./Васељенска/Еадејли

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *