Сукоб између Јужне и Северне Кореје достиже тачку усијања!

0
сукоб

Кина се нада да ће стране у сукобу на Корејском полуострву остати уздржане и да неће предузети акције које би могле довести до погоршања ситуације, изјавио је портпарол кинеског Министарства спољних послова Ванг Венбин.

“Надамо се да ће обе стране задржати смиреност и уздржаност, да неће предузимати радње које ће погоршати напетости, да ће избећи даљу ескалацију и створити услове за наставак дијалога, што је од великог значаја”, рекао је Ванг Венбин.

Портпарол кинеског министарства рекао је и да Кина пажљиво прати развој ситуације на Корејском полуострву, напомињући да се конфронтација између двеју страна у последње време погоршава.

“Кина, као сусед Корејског полуострва, увек се залагала за одржавање мира и стабилности и решавање проблема кроз дијалог и консултације”, изјавио је дипломата.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је објављено да је Северна Кореја (ДНРК) испалила више од 200 артиљеријских граната, у оквиру поморске демилитаризоване зоне, успостављене међукорејским војним споразумом из 2018. године.

Гранате су пале северно од северне граничне линије (НЛЛ), коју Сеул сматра поморском границом у Жутом мору.

Оружане снаге Јужне Кореје одржале су вежбе гађања као одговор на севернокорејску акцију.

РИА Новости

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *