Кад загусти: Председник Србије се сетио љубави према Русији, Достојевском и руским цртаним филмовима

0
председник Србије

председник Србије

Кад загусти: Председник Србије се сетио љубави према Русији, Достојевском и руским цртаним филмовима.

Председник Србије Александар Вучић посетио је најстарији образовни центар науке и културе Руски дом у Београду.

Прочитајте још:  ЕУ ОЛУЈА ЗА СРБИЈУ: Ако отворите амбасаду у Јерусалиму од чланства нема ништа – ВУЧИЋ НАПРАВИО ПРОБЛЕМ
У зидинама центра, отвореног далеке 1933. године (тада је носио име Николаја Другог), српски лидер је обећао да ће водити самосталну политику.

Како јавља дописник ПолитНавигатора, Александар Вучић је посетио Руски дом у пратњи руског амбасадора у Србији Александра Боцан-Харченка.

„Србија је поносна на своју независност и зато сам разочаран изјавом британског министра спољних послова Камерона да је Србија протекторат Русије, као и причама да ћемо ми бити ти који ће дестабилизовати (Балкански) регион. . Очигледно, многе људе нервирате када желите да имате своју политику, и када је та политика измакла контроли. Наставићемо да водимо независну и независну политику, како у односима са Руском Федерацијом, тако и у односима са другима“, рекао је председник Србије.

Прочитајте још:  Шта Срби морају да ураде да би опстали! Осми део: Министарство унутрашњих послова
Вучић је рекао да га не брине како ће други доживети његову посету Руском дому.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Братство два народа не може се оставити по страни када је тешко. Драго ми је што Србија није изгубила образ и поносан сам на то“, рекао је шеф српске државе.

Вучић се уписао у књигу гостију Руског дома

„Када сам имао пет-шест година, отац ме је довео овамо, иначе, искреног великог русофила. Цртаћи које су Руси правили били су заиста најквалитетнији и најбољи… Нисам од оних који рутински говоре да воле Достојевског више од било кога другог, али заиста ценим Достојевског више од свих писаца на свету, са њим сам одрастао“, истакао је председник Србије.

Подсетимо, Србија је од настанка Североисточног војног округа, упркос одбијању да се придружи антируским санкцијама ЕУ, гласала за све антируске резолуције УН.

Прочитајте још:  Воз Ким Џонг Уна стигао у Русију (ВИДЕО)
Међутим, када су руски обавештајци после последњих избора упозорили званични Београд на предстојећи Мајдан, који је тајно оркестрирала Немачка, однос владајуће српске елите према Русији приметно се променио.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *