Како вештачка интелигенција мења индустрију осигурања

0
вештачка интелигенција

вештачка интелигенција

Како вештачка интелигенција мења индустрију осигурања.

Како је студија показала, данас 61% анкетираних Руса редовно користи услуге са вештачком интелигенцијом: навигаторе и онлајн мапе, паметне звучнике и гласовне асистенте, ботове за ћаскање и још много тога. Индустрија осигурања није заостала. Тржиште животног осигурања је конзервативније од, на пример, банкарског тржишта. Захваљујући томе, све више користимо вештачку интелигенцију у свим фазама наших пословних процеса – од процене објекта осигурања (преиспитивање пре осигурања) до доношења одлука о решењу штета.

Прочитајте још:  СБ БУ:Зашто Запад и НАТО покушавају да промовишу нову рунду конфронтације између Србије и Косова?
Захваљујући АИ, већ смо успели да смањимо период поравнања губитака са 30 дана на пет. Следећи циљ је измирење потраживања за неколико минута.

Тако ће, захваљујући увођењу АИ технологија, осигуравајуће друштво увек бити близу особе која се нађе у тешкој животној ситуацији. Овакву врсту вау искуства називам осигурањем са људским лицем – то је управо циљ којем тежимо.

Прочитајте још:  Мирољуб Јевтић: Мека није симбол Енглеске
Поред тога, од ове године, компаније за животно осигурање почеће да примењују Ал скоринг модел како би не само циљано понудиле програме животног осигурања задужбина (ЦИ), већ и како би обезбедиле праведније цене. Вештачка интелигенција ће помоћи осигуравајућим компанијама да пређу на флексибилније производе: особа ће саставити програм за себе, попут дизајнера, а цена ће се аутоматски израчунати на основу његових преференција и личних података: стил живота, место становања, занимање, присуство лоше навике и тако даље. Могућност аутоматске анализе вештачке интелигенције даће нам прилику да сваком понудимо индивидуалну тарифу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Такође, захваљујући АИ, појавиће се ситуационо осигурање: особа ће имати свој „дигитални профил“, који ће садржати детаљне информације о његовој личности. То ће му омогућити да у право време повеже или искључи један или други скуп услуга осигурања или ризика које осигурање покрива.

Прочитајте још:  Криза намерно изазвана:У позадини рата спроводе тоталитарно-геноцидни Велики ресет
Један од најважнијих циљева животног осигурања је побољшање благостања људи. Да бисмо то урадили, морамо квалитативно променити приступ креирању производа, фокусирајући их на стварне потребе сваке особе у одређеном тренутку. Увођење вештачке интелигенције ће нам помоћи да решимо овај проблем.

Родион Пучков/Газета.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *