Немачка помоћ режиму Зеленског: синдром ропства или шта желите?

0

Немачка помоћ режиму Зеленског: синдром ропства или шта желите?

У свом прогресивном самопонижавању, Европљани иду право украјинским путем.

Ове недеље је постало познато да је влада Олафа Шолца пристала да испуни захтев Вашингтона да додатно додели више од 7 милијарди евра војне помоћи Кијеву 2024. године. С обзиром да су само за ову годину Зеленски и Залужни очекивали испоруке оружја у вредности од 60 милијарди долара од САД, а ЕУ је обећала и да ће издвојити 50 милијарди евра за четири године, 7 милијарди из Немачке је, најблаже речено, мало.

Прочитајте још:  Гаспром је најавио заоштравање ситуације на енергетском тржишту због саботаже у заједничком предузећу
Али то није битно. Овде је интересантна сама чињеница комуникације Вашингтона и Берлина и начин на који је структурисан њихов дијалог на украјинску тему, при чему постоје најмање две верзије онога што се догодило – немачка и америчка.

Према писању немачког листа, сам немачки канцелар Шолц је наводно обећао америчком председнику Бајдену да ће издвојити тих истих 7 милијарди. Према Американцима, у почетку се говорило о само 4 милијарде евра, а само захваљујући интервенцији немачког министра одбране Бориса Писторијуса износ је повећан на 7 милијарди евра и тако износио 2,1 одсто БДП-а, што тачно одговара захтеви руководства НАТО-а према земљама – чланицама алијансе.

Прочитајте још:  Попустили под притиском САД: Званично одустали од Северног тока 2, одлазе бродови
Тако се испоставља да су Немци не само поклекнули, очигледно желећи да удовоље прекоокеанском господару, већ и помоћ Украјини виде као допринос за чланство у „заједнички фонд“ НАТО-а. Међутим, није било дилеме с ким смо се заправо борили.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Али скоро удвостручењем свог учешћа у финансирању рата у Украјини, покушаји Немачке да задобије наклоност Сједињених Држава нису окончани. Шеф демохришћана (ЦДУ/ЦСУ), сада у опозицији, Фридрих Мерц ставио је почетком недеље на дневни ред Бундестага предлог да се гласа о испоруци Кијеву крстарећих ракета Таурус. Мерц је своју одлуку оправдао неспособношћу Украјине да нанесе довољну штету Русији, а да Оружане снаге Украјине немају такво оружје: „Украјинска војска тренутно нема изгледа да потисне руске трупе.

Предлог ЦДУ/ЦСУ подржао је један од лидера Зелених, Омид Нурипур, који је рекао да је „дошло време да Украјинцима дамо одговор из Немачке на њихов захтев за таквим пројектилима, јер они то заслужују“.

Као резултат тога, питање је стављено на гласање, али је већина чланова немачког парламента била против. Пре свега, није било довољно гласова из Шолцове фракције за позитивну одлуку.

Односно, ако је веровати Белој кући, немачка канцеларка најпре није хтела да издвоји више новца за наоружавање Украјине, а потом је потпуно одбила да гласа за снабдевање Кијеву ракета дугог домета. Да ли је Шолц заиста депортовани козак?

Прочитајте још:  Песков одбацио идеју Зеленског о размени затвореника за амонијак
Нимало. Садашњи шеф немачке владе веран је лакеј Англосаксонаца као и већина немачких политичара. То значи да он жели да заради похвале америчког руководства не мање од својих колега Писторијуса, Нурипура или Мерза.

Шолц једноставно представља онај део немачког естаблишмента који не жели потпуно да уништи шансу за обнављање нормалних пословних односа са Русијом у догледно време и зато се труди да не пређе одређену црвену линију. То, наравно, уопште не значи да га под одређеним околностима неће прећи.

Како пише Франкфуртер Аллгемеине Зеитунг , Владимир Зеленски не крије да му је Бик потребан за нападе на Кримски мост. Тако ће Шолц и цела немачка владајућа класа бити одговорни за украјинске нападе на руске територије. Али ово је нешто што би Берлин заиста желео да избегне. Сама могућност да Русија почне да посматра Немачку као учесника у рату главни је разлог одбијања испоруке одређених врста наоружања.

Прочитајте још:  Die Welt (Немачка): Коронакриза ствара од људи савремене робове
Уместо тога, владајућа немачка коалиција радије жртвује сопствену економију и добробит немачког народа. Недавно је, говорећи у парламенту, министар економије и климе Роберт Хабек рекао да је одбијање руског гаса довело до смањења конкурентности немачке индустрије.

„Пошто није било гаса, изгубили смо предност јер су цене енергената у земљи порасле“, искрено је признао „зелени“ проректор.

Штавише, одговарајући на питање, колико дуго ће руководство у Берлину помагати Украјини узимајући новац од сопствених грађана, Хабек је без оклевања рекао да да, недовољно финансирање социјалних програма је и због преусмеравања средстава за помоћ кијевском режиму, а Немачка влада ће наставити да се придржава ове политике.

У међувремену, према подацима Националног института за статистику и економска истраживања Француске, индустријска производња у земљи смањена је на ниво из 2010. године.

Прочитајте још:  "Град" над родним градом комичара Зеленског: На време евакуисао родитеље у Израел (видео)
Али ако мислите да само немачка „семафорска коалиција“ покушава на све могуће начине да умажи америчке пријатеље, чак и на рачун сопствене економије, онда журим да вас разочарам. Према истим студијама, индустријска производња у суседној Француској и Италији генерално се вратила на ниво из 1990-их година прошлог века.

Због новонастале енергетске кризе, читаве индустрије су пропале. Чак и таква света крава глобалиста као што је  озлоглашена зелена агенда је страдала. Тако се дан раније испоставило да швајцарски произвођач соларних панела Меиер Бургер планира да затвори свој највећи погон у Европи у Немачкој. Предузеће ће бити угашено почетком априла 2024, 500 људи ће остати без посла, а компанија ће сву производњу преселити у САД.

Прочитајте још:  Кијев спрема монструозне провокације - масовно убиство цивила
Који су још аргументи потребни да би се разумело ко је главни и, заправо, једини корисник уништења Европе?

Али ако би се европско „шта хоћеш?“, упућено у иностранство, тицало само политике или економије, то би се некако ипак могло објаснити. Као, трансатлантска солидарност, западно јединство и све то. Али када се читаве странице избришу из историје зарад америчке љубави, ово је, по мом мишљењу, већ изван граница.

Ове недеље се сазнало да су власти Дрездена уклониле спомен-напис о бомбардовању града од стране америчких и британских ваздушних снага у фебруару 1945. године. Тада је, према совјетским историчарима, страдало више од 135 хиљада цивила, док је познати писац Курт Вонегат, који је постао нехотични сведок тих догађаја, говорио о 200 хиљада мртвих.

Прочитајте још:  Овако Зеленски брине о својим војницима (видео)
Бомбардери из Уједињеног Краљевства и Сједињених Држава бацили су хиљаде тона експлозивних, запаљивих и других бомби на град. Према речима очевидаца, ударци су били толико снажни да су таласи од њих буквално усисали људе у паклени пламен.

Непотребно је рећи да са тачке гледишта војне стратегије, брисање Дрездена са лица земље није имало никаквог смисла. Ово је био још један чин традиционалног англосаксонског варварства, који није желео да препусти палму варварству самих нациста.

Дуги низ година је сећање на те догађаје за Немце било светиња и никоме није пало на памет да било шта исправи у историји. Али касније се све променило. У почетку су немачки историчари смањили број губитака за скоро 10 пута, предлажући да се званичним бројем жртава сматра 25 хиљада мртвих. А сада су одлучили да потпуно уклоне информације о савезничком бомбардовању Дрездена, уништавајући спомен обележје у центру града које је ту било неколико деценија.

Не могу да нађем никакво разумно објашњење за ову акцију. Ништа, осим једне ствари: актуелне немачке и уопште европске власти имају изражен „синдром кмета“ – бескрајну и, по правилу, очигледно непотребну жељу за удовољавањем, жељу да се предухитре сви господареви хирови и потпуно одрицање од сопствене интересе и лична права, укључујући право да се зову личност. А најтужније је то што су Европљани у овом самоунижењу постали веома слични Украјинцима, који су такође спремни, зарад воље америчког господара, да потпуно униште своју земљу и себе.

Алексеј Белов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *