ИКЕА: Иста столица у Немачкој 99 евра, у Србији 25.999 динара (ФОТО)

1
ИКЕА

ИКЕА

ИКЕА: Иста столица у Немачкој 99 евра, у Србији 25.999 динара.

Прочитајте још:  Јунак косовске трагике
Делује да је компанија ИКЕА поверовала речима представника актуелног режима да је Србија “економски тигар”, па је донела једну нелогичну одлуку – да једна столица у Србији кошта дупло више него у Немачкој. Наиме, како се може видети на слици, а и проверити на сајту ове компаније, метална столица у Србији кошта 25.999 динара, што је нешто више од 220 евра, док буквално иста таква столица у Немачкој кошта свега 99 евра.

Поставља се логично питање, зашто ова столица кошта више у Србији, него у најразвијенијој држави Европе?! Притом, разлика у цени уопште није мала – реч је о више него дуплој разлици у цени.

Не треба много знања да схватимо да је платежна могућност грађана Немачке знатно већа од грађана Србије. Отуда је тотална нејасноћа због чега је овакав однос цена истог производа.

Изгледа да је компанија из Шведске стварно поверовала Александру Вучићу и његовим сарадницима да грађани Србије живе у златном добу, те су одлучили да је логично да једна столица у Србији кошта дупло више него у Немачкој.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Србин инфо

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ИКЕА: Иста столица у Немачкој 99 евра, у Србији 25.999 динара (ФОТО)

  1. Kada trošiš pare da bi održao kurs koji nema veze sa stvarnošću (kako bi vladi bitni uvoznici mogli dobro da zarade, a vlast da se “diči” većom platom u evrima), to se delom nadoknadi kroz povećanje duga, a delom mora da se nadoknadi i kroz razna druga davanja (zakonska, ili “ispod ruke”) što sve utiče na cenu. Kad se krediti završe, neće biti domaće robe, stolica od će biti nedostupna i po ceni od 100€ jer će se pare trošiti na skupu hranu i grejanje, veliki jaki automobili (oznaka statusa njihovih vlasnika) će stojati na ulici praznih rezervoara,… Sve to nije daleko, čim priznamo kosova dalja kreditiranja neće biti potrebna, a ako ne priznamo reakcija će biti ista samo iz kaznenih razloga. Država koja ne ume da ostvaruje svoje vitalne interese, propada isto kao i čovek koji se svede na bezdomnog prosjaka. Neka Vas ne zavara trenutna šarena laža, to služi za postizanje tuđih ciljeva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *