Хоће ли успети Сорошеви милиони да и Тексас претворе у легло либералне болештине

0
тексас

Тексас (Фото: Getty © Brandon Bell / Staff)

Милијардер Џорџ Сорош подржава најмање пет либералних група које желе да предстојећим изборима републиканско упориште, Тексас, гурну у руке демократа, преноси “Фокс њуз” позивајући се на евиденцију финансирања кампање.

Либерални филантроп је дао преко три милиона долара мрежи политичких акционих комитета (ПАК). Један од њих, “Тексашка већина” прошле године су искључиво финансирали Сорош и његов “Демократија ПАК 2”, са укупно 2,25 милиона долара.

Иако се група прошле године није јавно истицала, локални медији су је раније овог месеца описали као пројекат бивших службеника из неуспеле кампање демократе Бета О’Рурка, бившег конгресмена чији су изборни напори прво да свргну републиканског сенатора Теда Круза 2018, а затим садашњег републиканског гувернера Грега Абота 2022. пропали.

Сорош је такође донирао најмање 300.000 долара у другој половини 2023. “Си-Ти-Екс воутсу” који је испостава Универзитета Конкордија; 200.000 долара демократском ПАК округа Далас; и 100.000 долара групи под називом “Први уторак” која нема онлајн присуство.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Милијардер је такође дао 250.000 долара Тексашком организационом пројекту, који су он и његове организације подржале у износу од неколико милиона долара у последњих неколико година и чији је један корисник убио родитеље па је ослобођен уз кауцију коју је Сорошев пројекат платио.

Иако се Тексас традиционално доживљава као републиканска држава, демократски кандидат Џозеф Бајден изгубио је 2020. од тадашњег председника Доналда Трампа са само шест поена разлике. Последњих година, у Тексас је стигло стотине хиљада Американаца који беже из либералних упоришта попут Калифорније, где су нагли пораст криминала и високи трошкови становања изазвали егзодус.

Прочитајте још:  Иван Чушикин о животу у Маријупољу под кијевским режимом: "Кријумчарење , трговина дрогом, насиље"

С обзиром на близину мексичке границе, Тексас је такође забележио значајан пораст броја становника због илегалне имиграције. Иако илегалци можда не гласају у Тексасу, критичари политике отворених граница коју фаворизују Сорош и његови сарадници оптужују их да позивају хорде миграната како би “угојили” бирачке спискове на разне (и недозвољене) начине.

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *