Протести пољопривредника почели и у Белгији

0
Протести пољопривредника и у Белгији

Протести пољопривредника и у Белгији

Протести пољопривредника почели и у Белгији.

Белгијски фармери протестовали су у знак солидарности са пољопривредницима у Пољској, Холандији, Немачкој, Француској и Румунији, захтевајући од владе да донесе одлуке о подршци пољопривредној индустрији усред растућих трошкова пољопривредне производње у ЕУ.

Прочитајте још:  Горе институције, протести због литијума: Аргентина се бори против рударења
Пољопривредници су се у петак у Бриселу састали са савезним министром пољопривреде Дејвидом Кларинвалом, изразивши незадовољство климатском политиком Брисела. У општој ситуацији пољопривредника и сточара у земљи, фармери су то назвали гушењем. 

Блокирали су неколико путева, захтевајући поједностављење бирократских механизама који регулишу делатност приватних фарми. 

Прочитајте још:  Жозеп Борел у разговору с Вучићем: Желимо да рачунамо на Србију као на искреног кандидата са заједничким принципима
Поред повећања трошкова производње, европске пољопривреднике брине прилив јефтиних пољопривредних производа из Украјине, који нису увек адекватног квалитета.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *