Фирма у којој је радио СНС кол центар добила 200 милиона динара

0

Фирма у којој је радио СНС кол центар добила 200 милиона динара.

Прочитајте још:  Митровић извређао гледаоце Пинка: Да нисте глупи ко к***ц, не бих профитирао
Проинтер, фирма на чијој адреси се налазио СНС кол центар, добила је само од 17. децембра послове у вредности за више од 200 милиона динара. Тиме се наставља вишегодишња блиска сарадња између државе и ове фирме, услед чега Проинтер увећава богатство и добија послове од јавних предузећа, министарстава или градских секретаријата. Иначе, у јавности је довођена у везу са високим функционером СНС Славишом Кокезом, што је званична власница Ивана Рајић демантовала.

Од избора 17. децембра, фирме “Проинтер-веб” и “Проинтер систем” у власништву Иване Рајић добиле су од државних институција и органа послове у укупној вредности већој од 200 милиона динара, односно 1,7 милиона евра.

Уговоре су потписали са Министарством грађевинарства и инфраструктуре, Транснафтом АД Панчево, Управом царине и Националном службом за запошљавање.

Управо је последња неведена институција обезбедила Проинтеру посао електронске писарнице и имплементацију документ менаџмент система чија је вредност процењена на 144 милиона динара. То је уједно и највећи посао, док је преосталих шест потписано у вредности од укупно 60 милиона динара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Орбан: Идеја о санкцијама Србији смешна, то је немогуће
Иначе, Проинтер је барем у два наврата био у фокусу јавности. Последњи пут то се десило уочи децембарских избора када је ЦИНС открио да се на адреси фирме, Дунавској ББ, налази кол центар СНС.

Интересантан је податак да су приходи Проинтера расли упоредо са периодом од када је СНС на власти. Годинама је Проинтер градио сарадњу са државним предузећима и структурама, али је од маја 2023. године њихов новчаник значајно кренуо да “дебља”.

Тако је Секретаријат за опште послове, на чијем је челу напредњак Дејан Кесар доделио 23. маја 2023. године фирмама “Проинтер веб” и “Проинтер систем” посао набавке скенера и штампача вредан скоро 18 милиона динара.

Прочитајте још:  Ко је све прошле године подржао листу СНС, а ове није: Весна Змијанац, Жељко…
Само осам дана након ове вишемилионске набавке, у отвореном поступку јавне набавке за надоградњу и одржавање система за електронско праћење седница, посао вредан готово 48 милиона динара са ПДВ додељен је истој групи понуђача – фирмама “Проинтер веб” и “Проинтер систем”.

Исти секретаријат закључио је уговор са Проинтером и 19. јуна 2023. године, када је договорено да се овој фирми пружи прилика да реализуј услуге из области информационих технологија и телекомуникација.

Вредност уговора процењена је на 35.856.000 динара, чиме је за мање месец дана дана двојац “Проинтер” добио послове и новац из градске касе “тежак” више од 100 милиона динара, односно приближно око 850.000 евра.

Прочитајте још:  Масовно тровање у фабрици „Магна” у Алексинцу
Када се на то дода уговор вредан 96 милиона динара, добија се рачуница од 197 милиона динара за познати двојац из Београда.

Пројекти и милионски послови од државних институција утицали су да пословни приходи Проинтера оду “у небеса”. Тако је само у 2022. години нето добитак фирме Проинтер веб био 64,7 милиона динара, док је годину дана раније био 34 милиона динара, односо скоро дупло мање.

Директно.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *