Расељени Срби са КиМ: Блокада путева и протест против Куртијевог терора

1
ким

Косово и Метохија, Звечан (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

У знак солидарности са сународницима на Косову и Метохији, расељени Срби са Космета на подручју куршумлијске општине најавили су за данас протест и блокаду пута на деоници магистралног пута Ниш-Приштина у месту Рударе.

Како је најављено у саопштењу за јавност, терор који преживљава српски народ на Косову и Метохији постао је неиздржив, а политика коју води Куртијев режим највише ће, како наводе, нашкодити поштеном народу на Косову и Метохији без обзира на националност.

У саопштењу за јавност Удружења расељених Срба са Косова и Метохије са седиштем у Куршумлији захтева се од власти у нашој земљи да од међународних организација захтевају заустављање терора и хапшење невиних Срба на Космету, успостављање мира и поштовање Резолуције 1244 као и стварање услова за повратак расељених Срба на Косово и Метохију.

“Блокада пута ће бити организована сваког понедељка у трајању од три сата од 12 до 15 часова, и то до престанка свакодневног терора над нашим народом на Косову и Метохији. Терор који преживљава српски и остали неалбански народ, постао је неподношљив и врло је близу сукоба са несагледивим последицама”, наводи се у саопштењу Удружења расељених Срби, окупљених око Иницијативног одбора Срба из Подујева и са Косова и Метохије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Расељени Срби са КиМ: Блокада путева и протест против Куртијевог терора

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *