(фото: Борба за истину)

Србија: „Невакцинисана деца не могу у вртић“.

Педијатри у Србији почели су да одбијају да пишу потврде за повратак у вртић уколико деца нису потпуно вакцинисана по календару обавезне имунизације.

Прочитајте још:  Срби уклањају барикаде, званичници покушавају да се оправдају
Како пише Телеграф, њима се јавило неколико родитеља који су испричали да, након паузе због вируса, деца нису могла да се врате у вртић и поред оздрављења, након што су педијатри испроверавали вакцинални статус детета. Педијатри исто раде сада и уколико дете треба да иде на рекреативну наставу. Непотпуно вакцинисано дете, једоставно, не може да буде у колективу, осим уколико не постоје оправдани разлози зашто дете не може да се вакцинише.

„Син ми је био болестан и направио паузу у вртићу. Након што је оздравио отишли смо на контролу код педијатра и по потврду, међутим, докторка нам је рекла да не може да је добије, тачније да не може да се врати у колектив јер није примио вакцину против великог кашља“, прича мама Драгана из Београда за Телеграф.

Телеграф.рс

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Србија: „Невакцинисана деца не могу у вртић“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *