Ненад Поповић у одбору форума „За слободу нација“ странке Јединствена Русија

1

(фото:Србин инфо)

Лидер и оснивач Српске народне партије (СНП) Ненад Поповић изабран је за члана комитета на Међународном форуму “За слободу нација” који се током два дана одржава у Москви у организацији странке Јединствена Русија, саопштила је та странка.

Лидер Јединствене Русије Дмитриј Медведев изјавио је да његова странка прима пријаве за улазак у организациони комитет Форума и додао да је нови члан тог одбора постао представник СНП-а Ненад Поповић.

Поповић је у четвртак заједно са замеником председника партијске комисије за међународна питања Андрејем Kлимовим председавао једном од панел дискусија на форуму, навела је странка.

Партија Јединствена Русија организовала је први Међународни форум присталица борбе против савремених пракси колонијализма. Форум се одржава у Москви 15. у 16. фебруара уз учешће више од 50 земаља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Први међународни форум Јединствене Русије „За слободу нација“ окупио је више од 400 представника политичких снага и организација из Азије, Африке, Латинске Америке, Блиског Истока, Европе и Заједнице независних држава, која окупља неколико земаља некада у саставу Совјетског савеза.

Првог дана форума његови учесници су се састали са Медведевим, секретаром Генералног савета Андрејем Турчаком, замеником председника партијске комисије за међународна питања Андрејем Kлимовим и замеником министра спољних послова Сергејем Ивановим.

Медведев је рекао да су одржане четири панел дискусије. Биле су посвец́ене „политичко-правним и финансијско-економским аспектима супротстављања неоколонијализму, деструктивним манифестацијама неоколонијализма у информационом простору, хуманитарној сфери и методама међународне друштвено-политичке консолидације у борби против савремених пракси неоколонијализма“.

„Посебна пажња посвећена је облицима и методама супротстављања покушајима спољног мешања у послове суверених држава. Изнете су идеје које треба узети у обзир приликом припреме завршног документа оснивачког састанка нашег форума“, рекао је Дмитриј Медведев.

Прочитајте још:  Амбасадор Србије у Ватикану Сима Аврамовић: Вучић жели да папа посети Србију

Он је такође предложио да завршни документ одрази потребу да се „настави рад на ослобађању пуноправних држава од наслеђа колонијалне владавине“.

„У том циљу планирано је формирање светског покрета у коме ће учествовати одговорне политичке партије, друштвене структуре, стручњаци и представници бизниса ако буде потребно“, додао је Медведев.

Према његовим речима, партија ће састанак сталног комитета форума „За слободу нација“ одржати у јулу у Владивостоку.

Тај састанак ће се поклопити са међупартијском конференцијом БРИKС-а, коју Јединствена Русија планира да организује у оквиру руског председавања том организацијом.

Медведев је предложио одржавање састанака форума сваке друге године.

Бета

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Ненад Поповић у одбору форума „За слободу нација“ странке Јединствена Русија

  1. Овај лик је после дужег времена поново васкрснуо! Није га било од његових чувених лажи како ће се вакцина СПУТНИК в производити на Торлаку који је одавно продат Новартису и још како ће се из Србије извозити. Чудно је како му Руси безусловно верују.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *