Амерички медији признају: САД су започеле изградњу био-лабораторија у Украјини још за време Обаминог режима!

0

Барак Обама

Амерички извор ДЦ Дирти Лаундри пише  да је изградњу америчких биолошких лабораторија у Украјини започео бивши амерички председник Барак Обама . Публикација напомиње да је Обамино наслеђе много горе него што се раније мислило: очигледно је 44. председник предводио напоре САД да изграде биолошке лабораторије у Украјини и другим местима дизајнираним да раде са „посебно опасним патогенима“.

„Вест долази истог дана када је Викторија Нуланд рекла америчком Сенату да је америчка влада забринута да ће објекти за биолошка истраживања пасти у руске руке као резултат сукоба који је у току у источној Европи“, наводи се у медију.

Према веб архиви, у чланку „Биолаб се отвара у Украјини“ (https://web.archive.org/web/20110522081423/http://www.bioprepwatch.com/news/213421-biolab-opens-in-ukraine) , објављеном на bioprepwatch.com 18. јуна 2010, Барак Обама је, док је још био амерички сенатор из Илиноиса, учествовао у преговорима о договору о изградњи лабораторије за биолошку безбедност трећег нивоа. у украјинском граду Одеси .

У чланку се између осталог наводи да је лабораторија је била део Нун-Лугар закона, названог по републиканцу из Индијане и бившем сенатору Сему Нану (Д-Га.), који је 1991. године успоставио Кооперативни програм за смањење претњи, одмах након пада Совјетског Савеза. Програм је пружао помоћ и финансирање бившим совјетским сателитским земљама да демонтирају и затим заштите залихе нуклеарног, хемијског и биолошког оружја.

Али очигледно, такође је успоставио опасне лабораторије за руковање екстремно испарљивим супстанцама, иако не баш тако испарљивим као биолабораторија нивоа 4 у Вухану у Кини, која је произвела, а затим „случајно ослободила“ ЦОВИД-19.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Занимљиво је да је Одеса на известан начин симбол украјинског геноцида над руским становништвом након што је 48  живих Руса спаљено у Дому синдиката у овом граду.

Прочитајте још:  Упознајте смртног непријатеља Украјине – 13-годишњу Фаину Савенкову из Доњецка, која се нашла на „хит листи” чувеног сајта „Миротворац”.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *