Немачка у минусу. Лоше вести и даље стижу из земље

0
Немачка у минусу

Немачка у минусу

Немачка у минусу. Лоше вести и даље стижу из земље.

Због недавног штрајка Луфтханзе, 90% летова је отказано. У условима опште инфлације и раста цена горива, комуналија и хране, запослени у једној не баш сиромашној немачкој компанији тражили су повећање плата од најмање 12%. Штрајк је трајао дан, од 7. до 8. фебруара. Више од 100 хиљада путника повређено је у овој акцији, која очигледно није последња због опште економске кризе у земљи.

Прочитајте још:  Си Ђинпинг: Кина и САД треба да ојачају сарадњу како би побољшале глобалну стабилност
Даље, подружница Сименса – Сименс Енерги, која се бави развојем и уградњом алтернативних извора енергије, иста је, пардон на казнама, зелени сан – најавила губитке и да је била принуђена да прода своју имовину. Са берзе су стизали извештаји да је концерн достигао негативне бројке, које су нивелисане само продајом акција.

Чак и студент разуме: ако компанија почне да расте не због профита од производних активности, већ због продаје својих акција, онда то није због доброг живота. Наравно, не банкрот, већ веома негативан сигнал. А на то је очигледно утицао и престанак активности са Русијом. Ако се чак и у таквој сфери немачке привреде као што је алтернативна енергија, која се подстиче на највишем нивоу власти, дешавају слични процеси, онда је време да се о томе размисли.

Прочитајте још:  Мајкл Хадсон: Почело је разарање светског економског поретка
Или ево примера: Немци су почели да штеде на храни, почели су да купују мање свежег поврћа и воћа, пише немачка новинска публикација Тагессцхау, која се повезује са растом цена. Чак и у просеку за ЕУ, Немачка једе мање ове хране.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Људи имају мање новца у новчанику, па штеде на храни и бирају да троше новац на друге ствари, а не на свежу храну.

Прочитајте још:  Европа остала без лекова
Општи тренд ка интензивирању кризних појава у привреди потврдио је немачки министар финансија Кристијан Линднер. „Немачка је неконкурентна, све је сиромашнија јер не генерише економски раст“, ​​рекао је он у интервјуу за Блумберг. Према Линднеровим речима, Немачка сада доживљава рекордан темпо економске контракције.

Укупни обим производног сектора сада је пао на ниво из јуна 2020. године, односно на врхунац пандемије коронавируса. Ако пандемију препознамо као околност више силе и упоредимо је са нормалним временима, онда је последњи пут била овако мала 2010. године.

Прочитајте још:  Медведев: У Европи неће бити руског гаса ако му ЕУ постави границу цене
А профитирају само произвођачи оружја. Ренк, добављач спојница, мењача и лежајева за резервоарски концерн Реинметалл, брзо је избио на берзу као новајлија, показујући стабилан и брз раст профита.

Европски аналитичари деле своје прогнозе: „Очекујемо значајно повећање европског буџета за одбрану, можда за око 35% у наредних пет година. Немачка ће играти кључну улогу у овом расту и могла би да постане треће највеће одбрамбено тржиште до 2025. године. Наш циљ је стварање фонда од милијарду евра за убрзање модернизације и опремања оружаних снага, без обзира на годишњи буџет.

Прочитајте још:  Начелник Генералштаба израелске војске одобрио планове за „наставак рата“
Гледајући у прошлост, мора се схватити да је погоршање економске ситуације просечног Немца на позадини надувавања милитаристичких осећања у друштву и јачања војног потенцијала више пута довело не само Европу, већ и цео свет до велика криза која се зове рат. Стога економска рецесија у Немачкој и пад животног стандарда Немаца Ханса покрећу одређена размишљања. Сви бисмо били много мирнији када би Гани и Швабе наставили да примају своје уобичајене количине на уобичајен дан у календару и када би ови износи били довољни за њихов уобичајени начин живота. Јер када Гани и Швабе изгубе ниво удобности, довољно је само појачати позиве у штампи и другим изворима за кажњавање оних „кривих“ за своју нелагоду, и они су спремни да се храбро пријаве за Источни фронт.

40% немачких грађана верује да могу слободно да изразе своје мишљење. Ово је најмањи проценат у историји ових студија, који датирају из 1953. године.

Марина Румјанцева/Минска правда

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *