Руски државни празник обележен у Београду: Одата пошта палим борцима

0
празник

(Фото: Лола Ђорђевић)

Национални празник Русије, Дан браниоца отаџбине обележен је данас у Београду полагањем венаца на Спомен-обележје ослободиоцима Београда.

Венце су положили министар саветник Амбасаде Русије у Србији Андреј Темјашов, изасланик одбране Русије генерал-мајор Андреј Киндјаков, амбасадор Казахстана у Србији Мади Атамкулов, амбасадор Белорусије у Србији Сергеј Малиновски, као и државни секретар у Министарству за рад, борачка и социјална питања Зоран Антић.

Антић је истакао да је ово једна од церемонија на којој Србија традиционално учествује.

“Данас се обележава Дан браниоца отаџбине, то је велики празник у Руској Федерацији, сваке године на овој локацији се окупљају представници Русије, Казахстана, Азејберџана, Белорусије, представници Владе Србије и представници удружења за неговање традиције који баштине ту сарадњу”, рекао је Антић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Додао је да су представници амбасада и званичници одали данас почаст жртвама у Првом и Другом светском рату које су били на страни савезничких сила.

Присутни су, након полагања венаца на Спомен-обележје ослободиоцима Београда, положили цвеће на Спомен-костурницу руских војника страдалих у Првом светском рату.

Дан бранилаца отаџбине је велики руски празник који се под тим именом слави од 1993. године, а за време Совјетског савеза овај празник се називао Дан Црвене армије и флоте.

Након распада СССР-а наставило се са обележавањем празника у Руској Федерацији и још неким републикама бившег Совјетског савеза.
Након одавања поште на Новом гробљу, високи званичници, представници дипломатског кора положили су венце и код Споменика совјетским ратним ветеранима на Авали.

Спутњик

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *