У специјалној акцији БИА ухапшен још један сарадник шиптарске обавештајне службе!

1
БИА

БИА

У заједничкој акцији припадника Безбедносно-информативне агенције и ВЈТ Јагодина ухапшен је још један члан шпијунске групе.

Хапшење се догодило у оквиру даље истраге и процесуирања групе лица која су чинила обавештајну мрежу коју је на простору наше земље формирао Д.Р. по налогу обавештајне агенције Албаније (ШИШ) и тзв. Обавештајне агенције Kосова.

Сумња се да је П.М, по налогу Д.Р, био ангажован на прикупљању и достављању података о кретању представника државних органа и Војске Србије на подручју централне Србије. Прикупљене податке је достављао вођи ове шпијунске групе Д.Р. који их је даље прослеђивао припадницима обавештајне службе Албаније и тзв. Обавештајној агенцији Kосова за шта су добијали новчану накнаду а те податке су ШИШ и тзв. ОА Kосова, осим за своје обавештајне потребе, користили и за покушаје дискредитације Републике Србије у међународним оквирима.

Подсетимо, припадници БИА открили су и, почетком године, разбили шпијунску мрежу на територији наше земље и том приликом ухапшен је Д. Р, држављанин Србије, који је био вођа те групе, због сумње да је био сарадник Државне информативне службе Албаније – ШИШ 2022. године, по чијим налозима и задацима је деловао до хапшења. Сумња се да је посредством обавештајне службе Албаније Д. Р. успоставио контакте и са безбедносном структуром која делује под ингеренцијом привремених приштинских институција, тзв. „Обавештајном агенцијом Kосова“. Поред Д.Р, неколико дана касније ухапшен је А.Д. из Новог Пазара који је такође био део ове шпијунске групе.

Д.Р. је, са својом мрежом сарадника, за обавештајну службу Албаније, прикупљао податке о појединим припадницима безбедносних служби Србије и Србима са KиМ, а по њиховом налогу био је ангажован током кризних ситуација на северу KиМ, за време протеста и барикада. Такође у више наврата је тајно снимао покрете српских снага безбедности на подручју општине Рашка, пре свега јединица Војске Србије. Намера Д.Р. је била да прикупи што више видео материјала о “метама” и да га достави обавештајној служби Албаније. У оквиру истраге припадници БИА су, између осталог, у близини села Kарадак, код Рашке, пронашли камеру и соларни панел којима се камера напајала, као и СД картицу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Аљбин даје „часну терористичку“: Срби на Косову* су безбедни, ми смо демократска „земља“!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “У специјалној акцији БИА ухапшен још један сарадник шиптарске обавештајне службе!

  1. Акција која треба да буде стална а по писању новина много је шпијуна по Србији. Онођшто је спорно јесте “дискредитација” наших политичара који се сами дискредитује својим незнањем и осталим радњама нажалост тако да им та дискредитација из иностранства али баш ништа не значи. Шпијуни морају да се кажњавајумпо кривичном делу издаје државе плус шпијунаже за страну државу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *