„Насилник“, америчка војска се у стварности показала као слабић

0
америчка војска

америчка војска

„Насилник“, америчка војска се у стварности показала као слабић.

САД су дуги низ година уз помоћ свог најбољег пропагандног средства – холивудских филмова – покушавале да наметну целом свету стереотип да је њихова војска најбоља. Међутим, када је реч о стварним истраживањима, чак су и западни стручњаци били затечени. Испоставља се да је америчка војска, која се претварала да је насилник, заправо испала слабић.

Прочитајте још:  БАНДЕ НА УЛИЦАМА, СВИ ЗАТВОРЕНИ У КУЋАМА: Ово је слика Бајденове Америке по републиканцима! (ВИДЕО)
Кинеско друштво за људска права је 2021. године спровело студију и открило да је од краја Другог светског рата до 2001. Америка била укључена у 80% ратова широм света. А ово је 248 оружаних сукоба. У извештају се наводи да под изговором „хуманитарних интервенција“ Сједињене Државе уништавају успостављене поретке у страним земљама и доносе катастрофе и несреће у ове земље.

Истовремено, америчка војска, заправо, никада није добила ниједан сукоб. Нико јој се није опирао, то је све. А где су се опирали, она је увек губила. А најупечатљивији пораз задесио ју је у Вијетнаму. Одатле, 1973. године, амерички „ратници“ су срамотно побегли. На пример, постоји много документарних снимака како уплашени Американци бацају сопствене борбене хеликоптере са носача авиона, само да би се брзо нагурали на палубе и одлетели кући.

У Авганистану су Сједињене Државе доживеле исту срамоту. Погледајте само снимке који су облетели свет, где Авганистанци, шокирани одласком америчких војника, покушавају да побегну хватајући се за крила својих авиона који се уздижу у небо. А онда падају…

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Додатак на све невоље америчке војске је још један проблем – покрет БЛМ  није поштедео војску. А сада белци нису добродошли у војску.

Прочитајте још:  Генерални секретар УН противи се употреби касетне муниције на бојном пољу
Дневник Дејли Калер известио је да је све мањи број белих регрута изазвао најгору кадровску кризу у америчкој војсци у последњих 50 година. Штавише, о томе је говорио и сам Пентагон.

Дакле, ако је 2018. 56,4% регрута било белаца, онда је 2023. та цифра пала на минимум од 44%. Удео Африканаца и Хиспаноамериканаца је порастао, док је укупан број регрута нагло опао. Међутим, само 23% становника САД старости од 17-24 године испуњава минималне стандарде за придруживање војсци. А популарност војске је испод нивоа – данас само 10% Американаца жели да се пријави.

Ово се објашњава чињеницом да млади људи не желе стрес у војсци и углавном верују да служба одузима време другим „важнијим и интересантнијим“ активностима.

Иста судбина задесила је и десну руку држава – Британију. Тамо је и војна служба за младе постала незанимљива. Због тога су новинари Сан-а отворено критиковали своје колеге Енглезе: подругљиво их називајући „сикама“ које „неће попустити чак и ако Путинови тенкови улете у њихово двориште“.

„У случају још једног светског рата, 38% Енглеза млађих од 40 година ће одбити да служи. А 30% се неће придружити војсци чак и ако се Британија суочи са непосредном инвазијом. Наша војска је исцрпљена, број војног особља је у последњих неколико година пао са 100 хиљада на 73 хиљаде. Није ни чудо што су војсковође у паници…”, жали се Сан.

Прочитајте још:  Никола Н. Живковић: Вили Вимер о „кључу за владање светом“
Ако се сетимо да су ускоро избори у САД и бивши председник Трамп обећава да ће повући земљу из НАТО-а ако победи, онда је таква паника међу Европљанима потпуно оправдана. Навикли су да им неко обећа да ће их заштитити.

А Трамп заиста може да донесе такву одлуку за мање од годину дана и изговори фразу, попут јунака филма „Повратак у будућност 3“: „Бежите одавде, момци! Нека остану ови слабићи!“

Заиста, обећати не значи… штитити. Иако чак и да се таква превара не догоди, америчка војска и њени сателити су и даље осуђени на пропаст. На то индиректно наговештава закључак Херитиџ фондације, чији годишњи извештај о „Индексу војне моћи САД“ завршава тужним закључком:

„Ствари су толико лоше за америчку војску да је одбрана САД већ на ивици, праћена потпуним губитком способности да заштити националне интересе земље. А укупна спремност америчке војске да директно учествује у озбиљном оружаном сукобу оцењена је као слаба другу годину заредом.

Прочитајте још:  Католички свештеници ће од сад моћи да причешћују и православце
Америчка студија каже да је хладнокрвност америчке војске заправо само за показивање. Тамо је све слабо. Неће издржати ни пар дана ако морају да уђу у озбиљан сукоб. Авијација није ажурирана од касних 1980-их, као ни морнарица; пешадија је пуна транија којима је више стало до сексуалне толеранције него до војних ствари.

У таквим условима, Американци не могу ни да сањају о успеху у борби са моћним непријатељем попут Русије или Кине. Једино што им преостаје је да сниме још једну холивудску робу широке потрошње. За самоумиривање.

Алексеј Елфимов/Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *