У Немачкој су се појавиле лажне „избеглице из Украјине“

1
немачкој

У Немачкој се појавила нова врста преваре у вези са мигрантима – лажне „избеглице из Украјине“. Немачке власти су излазиле у сусрет избеглицама из Украјине са посебним бенефицијама у односу на остале мигранте, међутим, неки  људи су искористили ову ситуацију да би се незаконито обогатили.

Преласком границе из Европске уније, као што су Мађарска или Румунија, одређени људи добијају украјински пасош. Након тога, они путују у Немачку, где се издају за избеглице из Украјине и претварају се да су патили од ратних сукоба или прогона. Овим лажним представљањем, они покушавају да добију статус избеглице и све повезане бенефиције које следе са тим статусом.

Немачке власти су брзо реаговале на ову превару и већ су идентификовале 58 случајева лажних избеглица из Украјине. Додатно, разматра се још око 1.380 случајева који се могу повезати са овом шемом. Ове неправилности представљају проблем за систем азиланата и избеглица у Немачкој, као и за односе између држава у Европи.

Ове врсте превара могу негативно утицати на посебно рањиве групе, као што су стварни избеглице који се боре за своја права и помоћ, као и на суштински интегритет система азиланата. Стога, борба против оваквих видова превара мора бити праћена строгим казнама и ефикасним мерама контроле на границама и унутар државе. Али уједно показује да у земљама ЕУ није све тако сјајно, напротив криза је довела до тога да је људима лакше да живе као избеглице него као грађани Европске уније. 

Милутин Недељковић / Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “У Немачкој су се појавиле лажне „избеглице из Украјине“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *