Грађански активисти и борци против СПЦ полудели у мржњи па пребили свештеника на Лиману!

1
цркве

foto: FB/Dragan Gojić

Протести грађанских активиста и медијски рат против Српске Православне Цркве, доживео је  нови шокантни обрт у Новом Саду. Свештеник Епархије бачке, Б.М., физички је нападнут током обављања својих парохијских дужности у насељу Лиман.

Овај напад није изоловани случај, већ кулминација недавног низа агресивних поступака усмерених против црквених службеника и верника а све поводом најављене изградње православне цркве у Новом Саду.

5. марта 2024. године, у послеподневним часовима, насеље Лиман у Новом Саду било је сведок бруталног напада на свештеника Б.М. Нападач, непознати мушкарац, је без икаквог видљивог разлога пришао свештенику на улици и физички га напао пред очима забринутих сведока, након чега се удаљио с места догађаја. Инцидент је одмах пријављен полицији која је покренула истрагу.

Напад на свештеника Б.М. догађа се у атмосфери повећане агресивности према Српској Православној Цркви и њеним верницима. Последњих месеци, медији и одређене друштвене групе интензивирали су кампање које садрже говор мржње и подругљиве пароле усмерене против Цркве, њеног свештенства, и верника. Овај тренд злонамерних акција подстицај је за забринутост и захтева преиспитивање начина на који друштво третира верске заједнице и њихове чланове.

Овај инцидент не само да штети појединцу који је био мета напада, већ и угрожава основне вредности поштовања и толеранције у друштву. Епархија бачка и шира заједница православних верника позивају на хитан и заједнички одговор свих друштвених чинилаца – политичких партија, медија, невладиног сектора и целе заједнице – да се осуди насиље и ради на смирењу тензија.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Грађански активисти и борци против СПЦ полудели у мржњи па пребили свештеника на Лиману!

  1. Pogledajte dobro ove ljude, to su sve Titini pioniri – deca komunista, prosek 50+ god. Matore raspustenice i novokomponovane feministkinje, kripto Hrvati poput istoricarke gdje Dubravke iz Šibenika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *