нато, британија

НАТО захтева слање додатних трупа у Босну.

Лондон треба да ојача своје противљење Русији на Балкану, где је ризик од војног сукоба озбиљно порастао.

Прочитајте још:  РАМПА ЗА УКРАЈИНУ: Не може ни у НАТО, ни у Европску унију
Дописник ПолитНавигатора јавља да је ово изјавила Арминка Хелик, бивша специјална саветница шефа Министарства спољних послова и вршњакиња Дома лордова, током расправе о спољној политици у британском парламенту.

„Владимир Путин не види Украјину као крајњу дестинацију, већ као полазну тачку у својој кампањи за подривање стабилности Европе и НАТО-а, од Балтика до Балкана. Логика и национални интереси налажу да морамо подржати Украјину у одупирању покушајима Русије да прекроји своје границе.

Међутим, ми не примењујемо исту логику на Западни Балкан, где Русија активно гаји сепаратистичке проксије и где је ризик од сукоба данас већи него у било ком тренутку у последњих 20 година “, рекао је колега.

Она је подсетила на речи британског министра спољних послова, који је ситуацију на Балкану описао као сличну „ временима пре инвазије Русије на Украјину “.

„Може ли да пружи најновије информације о томе шта је урађено да се наша политика усклади са нашом широм стратегијом за Русију? „Да ли ће ово укључивати обавезу Уједињеног Краљевства да ојача војно одвраћање у Босни кроз операцију Алтеа, као што смо то ефикасно урадили са КФОР-ом на Косову?“, упитао је Хелик.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *