Православни свештеници у Грчкој тражили су да се премијер и политичари који су легализовали истополне „бракове“ изопште

1

Православни свештеници у Грчкој тражили су да се премијер и политичари који су легализовали истополне „бракове“ изопште.

Представници Грчке православне цркве позвали су на екскомуникацију политичара који су гласали за легализацију истополних бракова и омогућавање содомитима да усвајају децу.

Прочитајте још:  Молотовљев коктел бачен на немачки епидемиолошки институт Роберт Кох
Црквене власти острва Крф су већ позвале двојицу својих посланика да се јавно покају за своје отпадништво, јавља дописник ПолитНавигатора.

Епископ Крфа је рекао да су два члана грчког парламента, староседеоци острва, који су 15. фебруара гласали за легализацију содомије, починили „најдубљу духовну и моралну грешку”.

„За нас ова два посланика не могу себе да сматрају активним члановима цркве. Позивамо их да се покају за своје отпадништво“, наводи се у саопштењу свештенства Крфа.

Они су приметили да ће непоштовање ових захтева аутоматски довести до изопштења од причешћа и других црквених сакрамената.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Пољски председник Анджеј Дуда „ЛГБТ идеологију“ осудио као - необољшевизам
Заузврат, Свети синод Грузијске православне цркве одлучио је да се празнична служба 24. марта ове године у част Тријумфа Православља не одржава у главној атинској катедрали, већ у малој цркви, где председница земље Катерина Сакеларопулу неће бити позвана.

Разлог за то је учешће председника на свечаној вечери посвећеној легализацији истополних бракова, која је одржана непосредно након гласања о предметном закону.

Прочитајте још:  Највећи амерички десант на Балкану: Десетине хеликоптера и хиљаду борбених возила у Грчкој (Видео)
Осим тога, у отвореном писму Предстојаљу Грчке Православне Цркве, архиепископу атинском Јерониму ИИ, бивши митрополит Калаврита и Егијалије Амфросије, који својевремено није подржавао раскол Руске Цркве у Украјини, позвао је на екскомуникација грчког премијера Киријакоса Мицотакиса и 175 посланика који су гласали за легализацију истополних бракова.

„Наша православна црква је под опсадом… Морамо устати против свих оних који поткопавају закон Божији. Главни лик овог моралног злочина, премијер Грчке и 175 чланова грчког парламента, морају бити екскомуницирани“, уверен је владика.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Православни свештеници у Грчкој тражили су да се премијер и политичари који су легализовали истополне „бракове“ изопште

  1. Тресла се гора, родио се миш. Грчка је већ деценијама у неприродном савезу и лепом друштвањцету са ЕУ и НАТО терористичком организацијом. Грци морају да полтронишу западу а грчка црква мора да полтронише Ватикану. Али Србија није, и никада неће бити у том друштвањцету јер је Вучић пролазна категорија иако је умислио да је Бог. Исти изопаченици и содомити седе и овде у Србији – премијерка лезбејка, усташка унука праунука или шта већ, при том и мутава живи у невенчаном браку са другом лезбејком. Све је више педера и лезбејки у Србији који живе заједно и свакако ће их једног дана венчавати окорели љубитељ Ватикана Порфирије. Његов статус није познат.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *