Тужитељка Божовић скинута са случаја: Било јој важније да се бави политиком, него убиством младог ММА репрезентативца

0
божовић

Тужитељка Милена Божовић

У светлу недавних  контроверзи које су потресле правосудни систем, пажња јавности усмерена је на тужитељку Милену Божовић, која је била на челу истраге везане за убиство познатог ММА репрезентативца Републике Србије, Стефана Савића. Одлуком Вишег јавног тужилаштва у Београду, тужитељки Божовић је одузета могућност да настави са вођењем овог случаја.

Ова одлука је резултат вишеструких промашаја и непрофесионалних одлука које су окарактерисале  каријеру ове тужитељке. Није  први пут да се њено понашање и професионални приступ доводе у питање. Подсетимо, она је критикована због начина на који је руководила случајем крађе тајних докумената из фабрике “Први партизан”, где је дала опортунитет албанском мафијашу из Македоније, што је довело до пропадања целокупног случаја.

Осим тога, убиство младог ММА борца Стефана Савића није било правилно оквалификовано од стране Божовићеве, која чак није изашла на терен да изврши увиђај, што је додатно узнемирило јавност и породицу настрадалог.

Њен ангажман у политичким активностима, кроз покрет “Проглас”, додатно је подигао питања о њеној посвећености дужностима које произилазе из њене функције. Сматра се да је ово директно у супротности са уставним обавезама и принципима који треба да усмеравају рад јавног тужиоца.

Коначно, контроверзно гостовање у медијима и непромишљено изношење предлога за притвор осумњиченима у случају убиства Савића само су појачали сумњу у њену способност да ефикасно и праведно води овакве осетљиве случајеве. Интервенцијом руководства Вишег јавног тужилаштва у Београду, предлози за притвор су проширени у складу са законским основама, што је исказало отворено неповерење у њене процене.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Случај убиства Стефана Савића и сукцесивни промашаји у вођењу истрага представљају озбиљан удар на веру јавности у правосудни систем. Премештање истраге из руку тужитељке Божовић служи као подсетник на значај одговорности, транспарентности и професионализма у раду правосудних органа.

Прочитајте још:  На највеће хришћанске празнике Украјинци нападају цркве и убијају старице

Милутин Недељковић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *