Лавров: Запад већ води рат против Русије, тамо је лудница

0
лавров, унију

Сергеј Лавров (Фото: Sputnik / Михаил Воскресенский)

Лавров: Запад већ води рат против Русије, тамо је лудница.

Запад тренутно води де факто рат против Русије у Украјини. Ово је изјавио министар спољних послова Русије Сергеј Лавров у интервјуу за емисију „Вече са Владимиром Соловјовом“ на ТВ каналу Русија 1.

Током разговора, водитељ је приметио да су нам „де факто објавили рат, ако погледате како се Америка понаша“.

„То је већ у току“, рекао је Лавров и додао: „Оно што се сада дешава Западу је лудница. Што су горе ствари на фронту, то све махнитије Запад почиње да говори: кажу, немамо право да дозволимо да Украјина изгуби, а Русија да победи.

Коментаришући одбијање европских амбасадора да се састану са њим, дипломата је навео: „Ово је за мене велика мистерија. Углавном, ово је безобразлук. Ако тако мисле о могућности да комуницирају са представницима руског руководства, онда ћемо, наравно, узети у обзир да они немају интереса за то. Нека за сада седе у својим канцеларијама и разговарају са својим престоницама телефоном.”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На питање о неминовности директног сукоба са НАТО-ом, министар је одговорио: „Не знам какви су њихови планови. Али, по свему судећи, они ће бити лукави, или као Немци („на даљину ћемо усмерити смртоносно оружје на руске градове“), или ће рећи да су то само инструктори који седе и гледају шта раде Украјинци.

Поводом „формуле мира“ коју је представио украјински председник Владимир Зеленски, Лавров је рекао: „Нећу ни да разговарам о томе. 

Дипломата сматра да је „индикативно да се неоколонијално размишљање ни на који начин не мења“.

Током интервјуа, министар спољних послова је рекао да планира да посети Донбас.

Прочитајте још:  Удар тајфуна Захарове на Велику Британију

“Идем тамо. У Луганску и Доњецку отворена су представништва руског Министарства спољних послова. У Запорожју и Херсонској области биће створени нешто касније. Желим да одем тамо и разговарам са запосленима у нашим представништвима. Погледајте шта им треба“, рекао је он.

Лавров је напоменуо да Министарство спољних послова, руске иностране агенције и ГлавУпДК при руском Министарству спољних послова пружају хуманитарну помоћ овим регионима.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *