Влада намерава да земљиште на којем се налази бивша зграда Генералштаба, бомбардована 1999, уступи америчкој компанији на 99 година 

2

Влада намерава да земљиште на којем се налази бивша зграда Генералштаба, бомбардована 1999, уступи америчкој компанији на 99 година 

То показују Меморандум из 2022. године и накнадна одлука Владе, донета у техничком мандату.

Бивша зграда Генералштаба је под заштитом Града Београда; како држава намерава да уђе у јавно – приватно партнерство са страном компанијом, по закону је, међутим, за тако нешто морала да спроведе тендер.

Србија планира да, без накнаде, да земљиште на 99 година, а не саму зграду Генералштаба. Са компанијом Atlantic Incubation Partners LLC , (https://insajder.net/prenosimo/vesic-potvrdio-da-se-pregovara-o-poklanjanju-lokacije-generalstaba-u-beogradu-americkim-firmama) држава намерава да оснује друштво са ограниченом оговорношћу. Циљ сарадње је, како пише у закључку Владе у техничком мандату, ревитализација локације, па је немогуће установити да ли и шта американци партнер ту намеравају да зидају.

Правна препрека да зграда буде срушена, а не обновљена, крије се у чињеници да је она под заштитом Завода за заштиту споменика културе Града Београда.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Држава са америчком компанијом намерава да ступи у јавно -приватно партнерство, што је облик сарадње за који је морао да буде спроведен тендер. Одсуство тендера међутим није једини показатељ да је посао склапан у журби. Иако у техничком мандату, Влада је одлучила да ће са америчком компанијом склопити инвестициони уговор, наводећи то као своју обавезу. Истовремено, Влада се за потписивање уговора позива на раније донети, правно необавезујући документ.

Зграду Генералштаба бомбардовале су 1999. године државе НАТО-а, међу њима и Сједињене Америчке Државе. Уступање локације на којој је та зграда јесте питање очувања националног и државног суверенитета.

Прочитајте још:  ЈАДИ(ПОЗНОГ) ДЕЖУЛОВИЋА(или како испљувати средину у којој си добродошао)

Замислите да нека немачка компанија затражила да преузме земљиште Шумарица у Крагујевцу?

БУНТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Влада намерава да земљиште на којем се налази бивша зграда Генералштаба, бомбардована 1999, уступи америчкој компанији на 99 година 

  1. Овако нешто нигде нема у свету. Продане душе режимске које продају и тргују српском децом и остварују профит то раде са задовољством јер нису њихова деца у питању. Влада ово, влада оно а Србија са свих страна окружена НАТО окупаторима па још ти исти окупатори седе и унутра. Они који су убијали наш народ, нашу децу, наше цивиле и војнике и нису могли Србију војно да поразе, сада их преко државних и осталих квислинга купују. То нигде нема у свету да се злочинцима и НАТО убицама још и поклањају зграде које су бомбардовали. Што више време пролази, све смо даље од слободе због олоша на власти који ради шта хоће и који је Србију претврорио у приватну прћију. Олош мора нестати или ће Србија нестати. Само како?

  2. НАГРАДИТЕ ЗЛОЧИНЦА!?

    Весићево поклањање бомбардоване зграде Генералштаба америчким фирмама је захвалност американцима за злочиначко уништавање Србије и убијање њених невиних грађана и грађанки. Још недостаје да, након сређивања, прогласе га за злочиначког споменика уништавања Србије. За двадесетпет година наше власти заборавили да смо 1999. године бомбардовани непрекидно седамдесет и више дана у континуитету. Предлажем иноватору поменуте иновације да додели вишеструку награду за заслугу према злочиначком нападачу наше земље, а таквом наградом да се награди највећи злочинац над нама (де)Била Клинтона, да не остане на оних три милиона евра које је уручио његовој супрузи Хилари, наш тада водећи. Ово ће наш народ осудити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *