Потврђено: Русија сазива седницу СБ УН поводом годишњице НАТО агресије на СРЈ

2
СБ УН

СБ УН

Потврђено: Русија сазива седницу СБ УН поводом годишњице НАТО агресије на СРЈ.

25. марта, на иницијативу Русије, биће одржан састанак Савета безбедности поводом обележавања 25 година од агресије НАТО-а на Савезну Републику Југославију.

Прочитајте још:  Пензионисани "експерт" Дарка Шуковића: У луци Бар руски брод са супстанцом високог ризика
Ово је саопштио заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански, преноси дописник ПолитНавигатора.

„Наш захтев је, очекивано, наишао на оштру реакцију западњака, којима је, разумљиво, ова тема крајње непријатна. Они би, наравно, желели да ову најважнију кризу историје оставе за формирање савременог система међународних политичких односа и не само да то памте, већ и на сваки могући начин искривљују објективне чињенице везане за то.

Ово није само једна од криза: агресија НАТО-а на Југославију и незаконито одвајање Косова од ње заправо је сломила међународни систем заснован на поштовању резултата Хелсиншког завршног акта [о неповредивости граница]“, рекао је Пољански.

Дипломата је навео да су тада „први пут у модерној послератној историји Европе границе независне државе насилно нарушене“.

„Управо је ова акција постала својеврсна полазна тачка за кризу у односима између Русије, која није прихватила такву самовољу, и Запада који ју је бранио на све могуће начине“, рекао је дипломата.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Потврђено: Русија сазива седницу СБ УН поводом годишњице НАТО агресије на СРЈ

  1. Штета је што Русија није сазвала седницу Савтета безбедности 25.03.1999. када је било време. Сад нам њихово сазивање ништа не значи. Уместо да мало баце око и на српски разапети народ током ових 25 година, њима је била преча Сирија, БРИКС, ЕАЕУ, Африка итд. Само су бринули о својим интересима а тако је и данас. Србија НЕ СМЕ да уведе санкције Русији, јер су Руси купили НИС који највише пуни буџет. Без руских енергената, све стаје – цела држава. Срамно је колико нас Руси и тај исти Путин врте око малог прста. Све што раде у Савету безбедности раде не због нас него да покажу западу моћ. Тако је било и са резолуцијом о Сребреници када су ставили вето не због српског народа него да пркосе западу. Њихово прежвакавање у Савету безбедности нам уопште није потребно. Нама је потребна конкретна помоћ око Косова и Метохије и како се решити домаћих квислинга и америчких пудлица.

  2. ZLOČINI SE NEZABORAVLJAJU!

    Hvala Rusiji i Putinu. Srbija ne da ne sme da oprosti zločinačkom NATO-u agresiju u kojoj su stradale ogroman broj građevine, puteva i železnica i poubijan je veliki broj stanovnika. Naša zemlja je zagađena osiromašenim uranijumom, eksplozivima i što ne još. Od tog perioda u našoj zemlji povećan je broj obolelih od karcinoma i umrlih od te pošasti. Vlasti treba da obnove tužbu protiv NATO, koju je povukla demokratska vlast, i da zatraži obeštećenje, a ne tim zločinačkim zemljama da poklanja građevine, pa makar porušene u vreme bombardovanja 1999. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *