Бивши шеф Каталоније Пуџдемон најавио је повратак у политику

0
пуџдемон

пуџдемон

Бивши шеф Каталоније Пуџдемон најавио је повратак у политику.

Прочитајте још:  Ноћне страже због миграната
Бивши шеф аутономне владе Каталоније и лидер сепаратистичке партије “Заједно за Каталонију” Карлес Пуџдемон , који је напустио Шпанију 2017, најавио је повратак у политику. Политичар је то саопштио 21. марта на конференцији за новинаре у Елни на југу Француске.

„Шест и по година касније, са поносом могу да кажем да су пропали сви покушаји да нас понизе, натерају да се предамо или капитулирамо“, рекао је Блумберг .

Прочитајте још:  УН су саопштиле да још немају мандат да истраже подривање Северног тока
Током конференције за новинаре, политичар је оптужио и шпанске власти да су покренуле репресију против народа Каталоније. Поред тога, Карлес Пуџдемон је најавио своју кандидатуру за место шефа региона. Ванредни парламентарни избори у Каталонији заказани су за 12. мај.

2017. године, на иницијативу Генералитата на челу са Пуџдемоном и супротно ставу шпанских власти и одлуци Уставног суда, одржан је референдум о независности Каталоније, услед чега је каталонски парламент прогласио независност. Након тога, шпанска влада је увела директну власт у региону и распустила парламент, услед чега је један број чланова Генералитата, укључујући Пуђдемона, напустио земљу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Откривени опасни узорци биоматеријала у лабораторији
Како је пренео Регнум , у септембру 2021. Карлес Пуџдемон је у интервјуу за Еуропа Пресс рекао да шпанске власти, које нису подржале преговоре са Каталонијом, не би требало да се мешају у пут региона ка независности.

Васељенска/Регнум

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *