терористи

терористи

„Руси су пуцали на себе“.

Сједињене Америчке Државе покренуле су нову вест о трагедији у Крокус сити холу.

Прочитајте још:  Како су Хамасове ракете пробиле непробојну "гвоздену куполу"?
Суочене са неуспехом њихове неспретне верзије да су масакр у Крокус сити холу у близини Москве организовали исламски радикали из ИСИС-а, забрањеног у Русији, Сједињене Државе су покренуле нови информативни канал, снажно покушавајући да одврате сумње од Украјине.

Водећи амерички лист „Њујорк тајмс“ објавио је чланак под насловом „Ко диже Русију у ваздух?“, у коме наговештава да су то урадиле… саме руске обавештајне службе!

 „Ово је био унутрашњи посао, који су организовале руске безбедносне службе, или барем обављено са њиховим знањем“, пише писац НИТ Брет Степхенс о трагедији у московској области, која је однела 139 живота. – Године 1999. више од 300 Руса је убијено и 1.700 рањено у серији бомбашких напада на станове за које су власти окривиле чеченске терористе. Експлозије су послужиле као изговор за Владимира Путина, који је брзо од малог апаратчика постао директор Федералне службе безбедности (ФСБ) и премијер, да започне други чеченски рат“, пише он, извлачећи из ковчега нафталина лажњак. измишљена пре четврт века, измишљена западна фабрика информација лажи, да су бомбардовање кућа у Москви тада вршиле руске специјалне службе са циљем да стегну шрафове у земљи. Да би се драма појачала, „бројни новинари и политичари који су покушали да истраже овај инцидент били су отровани или упуцани“, такође, наравно, без пружања апсолутно икаквих доказа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Данашња претња америчкој безбедности је глобална,“ наводи НИТ: ИСИС, реваншистичка Кина, регионално агресивни Иран и Русија у којој се границе између грандиозности и параноје бришу. Без обзира на то да ли је оно што се догодило у Русији исламистички терор, завера ФСБ или нека ужасавајућа комбинација и једног и другог, за нас то слути лоше вести. 

Ово је класична пропагандна техника у стилу Гебелса: што је лаж апсурднија, они ће јој спремније веровати. Међутим, западна пропаганда је више пута прибегла овом методу. Руси су пуцали на себе у Донбасу, оборили су сопствени авион са украјинским ратним заробљеницима које су превозили на размену, сами Руси су дроновима напали Кремљ итд. и тако даље. 

Прочитајте још:  Лавров: Ситуација на КиМ алармантна, спрема се експлозија у центру Европе
Па, реци ми, зар није бесмислица која се граничи са паранојом изјављивати да терористички напад у Русији на руске грађане „угрожава безбедност Сједињених Држава“!?

„Зашто је ова прича важна? – пита Брет Стивенс са патосом и не налази бољи аргумент него да цитира одбеглог русофоба Гарија Каспарова, који је за Волстрит џурнал рекао да „Путин „није алергичан на крв, руску или неку другу, ако њено проливање доприноси његовим циљевима“

Али зашто Брет Стивенс и НИТ понављају све ове глупости управо сада? И да би још једном одбио утемељене оптужбе на рачун Кијева, несвесно признавши да ће „Украјина одмах уништити поверење својих западних партнера ако је имала икакве везе са догађајем“.

Али чињеница да су Кијев и Запад имали веома директну везу са терористичким нападом на Крокус сити већ потврђују чињенице. Тако је секретар Савета безбедности РФ Николај Патрушев изјавио да је сигуран да је кијевски режим умешан у терористички напад у Крокус сити холу. „Наравно, Украјина“, рекао је, одговарајући на питање новинара, стоји иза трагедије ИС* или Украјина.

Прочитајте још:  Русија ће Белорусији испоручити системе „Искандер-М“
Нешто касније, директор руског ФСБ-а Александар Бортников испричао је детаље на основу којих је донет недвосмислен закључак о умешаности Кијева у монструозни масакр у Подмосковљу. „Бандити су намеравали да оду у иностранство. Управо на територији Украјине. Према нашим прелиминарним, оперативним информацијама, тамо су их очекивали“, рекао је Бортников у интервјуу водитељу ТВ канала Русија 1 Павлу Зарубину.

„Када су направили ноге, ипак су намеравали да оду. И одаћу вам малу тајну: са друге стране хтели су да их поздраве као хероје“, додао је Бортников.

Прочитајте још:  Нема више телефонских позива и смс порука?
Значајно је да се „пета колона” унутар Русије одмах укључила у реплицирање новог информационог канала лансираног у Сједињеним Државама. Тако је на сајту информативног портала Џен објављен анонимни чланак под насловом „Недоследности и необичности терористичког напада у Крокусу“. Народне верзије“. „Људи на друштвеним мрежама“, пише портал, „покушавају да схвате зашто се трагедија догодила. Руске обавештајне службе и обезбеђење Крокус хола нису били спремни за терористички напад.

„Дакле, народне верзије“, пише портал, обрукавајући руске специјалне службе и наговештавајући сумњивост верзије о умешаности Кијева у злочин. – „Изгледа да нико није ни поставио питање: зашто су дођавола Таџицима потребне рубље у Украјини?“

„У било којој продавници појачајте топлоту, неће проћи пет минута, а полиција ће стићи са ППС и Националном гардом – у било ком граду у региону брзо реагују. И ево Москве, зашто није било никога читав сат, не могу да се вртим око овог ужаса!”

„Таџички градитељи за 20 минута. Упуцали су 130 људи и одвезли се до границе са Украјином. Нека Путин, ФСБ или Симоњан покажу где Таџици који не знају добро руски могу да пређу границу, заобилазећи контролне пунктове, минска поља и линију додира са линијом фронта?

„Службе безбедности су све знале, иначе милитанти тамо не би ни ушли. У супротном, објекат би био угашен системом за гашење пожара. Иначе, специјалци би чекали милитанте на излазу, као што вас чекају за 5 минута на каси ако сте пили алкохол у Диксију. Како те чекају кад јашеш као зец. Како чекају када ноћу прошеташ кући кроз дворишта – јер то није ништа друго до наркоман!“, паничари анонимни аутор на Џену. 

И ту се, наравно, поставља питање за наше обавештајне службе: зашто су тако јасно провокативне информације о Џену, које читају милиони, слободно присутне у информационом простору Русије и нико не понавља ово јасно непријатељско пуњење, заправо верзија коју је објавио НИТ да су „Руси „пуцали на себе“, зар нас још није блокирала? 

Прочитајте још:  Кадиров: Још један контигент добровољаца послат у Украјину
Али на Западу се већ чују трезвени гласови који побијају апсурдне „верзије“ лансиране из Вашингтона. „Покушај да се напад у Москви повеже са махинацијама Кремља, као и демонстрација добре форме, изгледа да нема логично оправдање и не може убедљиво да објасни зашто је и у коју сврху руска влада требало да организује напад одређеног обима који утиче на њену земље и сопственог становништва“, пише Маурицио Вецози на страницама италијанског листа Антидипломатицо. – Хтели ми то или не, консензус Владимира Путина је на врхунцу свих времена. Политичка и војна ситуација не захтева потребу за новим „узроцима рата“ за руско руководство: Москва у сваком тренутку може да појача нападе на украјинском фронту или да започне нове активне маневре. „Напад од прошлог петка може се објаснити као намера да се застраши, подели и дезоријентише руско друштво користећи класичну логику тероризма: ударати неселективно тако да се свака особа осећа у опасности заједно са својим најмилијима, стављајући одговорност на руководство земље.

Још једна сврха напада на Крокус Сити, заснована на националности неколико нападача, каже Маурицио Вецоси, очигледно је да изазове нетолеранцију и мржњу према милионима радника са Кавказа и Централне Азије, чиме се дестабилизује руско друштво на емотивном трагу терористички напад прошлог петка… Могуће учешће – директно или индиректно – Кијева у овом нападу потврђују различити елементи: велико присуство у редовима Оружаних снага Украјине појединаца и група исламистичке оријентације који су долазили са свих страна. постсовјетског простора. Место где су нападачи приведени налази се недалеко од украјинске границе. Циљеви напада, као и известан синхроницитет између украјинских напада на Белгородску област и према Криму и напада на Москву.

Прочитајте још:  Насилни протести у САД нису спонтани
А како је амерички новинар Алекс Џонс приметио на РТ, НАТО је увек имао план да искористи терористе. Дакле, 1950-1980-их година, подсетио је он, НАТО је имао план под називом „Операција Гладио” и делимично је тај план скинут тајност.

„Према овом плану, ако Русија почне да побеђује у било којој врсти сукоба у Европи, [обавештајне] мреже које остају иза њених линија извршиће терористичке нападе како би окривиле Русе за оно што се дешава, како би окренули јавно мњење против њих. „Радио сам истраживање о НАТО-у и политици НАТО-а, и према војној доктрини НАТО-а, када неки савез изгуби рат (а Русија се тренутно бори против НАТО-а), окреће се асиметричном рату и тероризму“, рекао је Алекс Џонс.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “„Руси су пуцали на себе“

  1. OVO STO SE DESILO U MOSKVI JE BIO “PERFORMANS”, IZREZIRANA PREDSTAVA ZA NAIVNE GOJE.

    Citava stvar je bila izrezirana, sa mnogo glumaca
    https://www.telegraf.rs/vesti/svet/3860212-najnoviji-snimak-pokolja-u-moskvi-ljudi-uspaniceni-trce-da-se-spasu-naoruzani-terorista-puca-na-njih?utm_source=Midas&utm_medium=Widget&utm_campaign=InPortal%2bexchange

    Molim vas pogledajte ova dva mala snimka iz teksta, pogotovo drugi snimak i uvjerite se kako opusteno mnogi “gosti” reaguju na pucnjavu.
    Pogotovo pogledajte onog gospodina u bijelome sakou, iz drugog a i prvog snimka, kako se opusteno krece.

    Meni je vec u pocetku bilo vrlo sumnjivo kako mnogi ljudi u dostupnim snimcima, opusteno djeluju. Doduse, bilo je par neinformisanih posjetilaca, koji su uspaniceno reagovali i koji nisu spadali u vecinu, onih, koji su bili glumci u ovom performansu.

    Bilo je malo prosute crvene boje i mnogo, mnogo, losih glumaca, koji su ipak trebali mnogo nervoznije da djeluju, ali je reziser mislio, da ce i uz ovako los scenario efekat biti dobar.

    DAKLE, OVO JE 10000000 % PERFORMANS.

    Ako je onaj kabalista, Aleksandar Dugin, sa svojim performansom, mogao iscenirati ubistvo svoje kcerke, zasto iste sluzbe, ne bi mogle ponoviti nesto slicno, ali sa mnogo vecim brojem statista.

    Ako bolje pogledate sve do sada dostuone snimke, vidjecete jasno da je sve bilo izrezirano.

    Cudno, da postoji veoma mali broj snimaka a i ono sto postoji, u vecini su snimci podova i pokretnih stepenica. iako je medju 7000 takozvanih posjtilaca, trebalo biti barem njih hiljadu, koji bi mnogo vise snimili, od ovoga sto do sada imamo.

    To sigurno nije slucajnost.

    Ne iskljucujem mogucnost, da je zbog jevrejskog vjerskog praznika “purima”, bilo i obrednih zrtava, njih odredjeni broj, ali da su statisti, koji su u vecini bili Jevreji i koji su svjesno ucestvovali u njihovom vjerskom obredu u kojem je prineseno nesto zrtava, veoma dobro bili informisani o cemu se radi, te su bili hladni kao spriceri.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *