Мајда потрчала у Приштину: Подржаћемо “Косово ” у Савету Европе

2
Мајда Горчевић

Мајда Горчевић

Мајда потрчала у Приштину: Подржаћемо “Косово ” у Савету Европе.

Министарка за европске послове Црне Горе и члан Милатовићевог ПЕС  Маида Горчевић изјавила је данас у Приштини да ће Подгорица подржати улазак Косова* у Сајет Европе када о томе буде одлучивао Комитет министара те организације.

„Црна Гора ће у мају на сједници Комитета министара подржати чланство Косова* у Савјету Европе. На тај начин ћемо дефинитивно подржати Косово* по свим важним питањима у области европских интеграција“, рекла је Горчевић на заједничкој конференцији за новинаре са Бесником Бисљимијем.

Прочитајте још:  Србија ће новчано помоћи Албанији да санира последице земљотреса
Горчевић је прокоментарисала чињеницу да је Маја Вукићевић, шефица Делегације Црне Горе у Парламентарној скупштини Савјета Европе (ПССЕ), гласала против уласка Косова* у СЕ.

„Маја Вукићевић је (приликом гласања) изнијела став своје странке. Морам да вас подсјетим да је (црногорска) влада хетерогена и да је скупштинска већина потписала коалициони споразум који подразумијева подршку Косову* и његовој независности и суверенитету, без обзира на право сваког политичког субјекта да изнесе свој став“, казала је Горчевић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вукићевић је чланица Председништва просрпске Демократске народне партије Милана Кнежевића, која је део владајуће већине.

Прочитајте још:  "Mама, па ти си дјете из Олује" (ВИДЕО)
Након што је Комитет ПССЕ за политичка питања и демократију 27. марта усвојио нацрт Мишљења о захтеву Косова* за чланство, о томе ће средином априла гласати сви чланови ПССЕ. Ако га и они усвоје, коначну одлуку о чланству Косова донеће Комитет министара Савета Европе средином маја.

Усвајањем нацрта Мишљења, ПССЕ је прихватила препоруку известитељке Доре Бакојани да Косово* буде позвано да постане члан Савета Европе.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Мајда потрчала у Приштину: Подржаћемо “Косово ” у Савету Европе

  1. Лепо је покојни Владимир Жириновски рекао да је Црна Гора обично туристичко насеље. Шта очекивати од црногорских квислинга и проданих душа. У новој геополитичкој прерасподели света, њима треба да припадну мрвице хлеба и само риба коју ће јести заједно са терористима НАТО пакта и пропале ЕУ.

  2. Svi se udruzuju protiv nas samo mi srbi se razdruzujemo i rasipamo. Jezivo, kakvo odsustvo svesti ili negativna selekcija. Moj deda je imao obicaj da kaze da je ono najbolje srpstvo izginulo u ratnovima od Vidovdana do danas,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *