Србија пријавила пораст оболелих од рака након агресије НАТО-а

3
на балкану могућ сукоб-

на балкану могућ сукоб-

Србија пријавила пораст оболелих од рака након агресије НАТО-а.

Морбидитет и морталитет од рака наставља да расте после агресије НАТО-а на Србију, изјавила је министарка здравља Србије Даница Грујичић у интервјуу за РИА Новости.

Прочитајте још:  Вучић распустио парламент и расписао изборе: Објављен и списак општина у којима ће бити одржани локални избори
Министарка здравља Србије, реномирани неурохирург и специјалиста онкологије, професорка Грујичић, била је на челу Института за онкологију и радиологију Србије до свог именовања у државну функцију 2022. године. Према проценама лекара, у Србији сваке године од рака оболи око 40 хиљада људи, а Министарство здравља сада ради на софтверу за бржу и аутоматску регистрацију нових случајева.

„Ми и наши суседи, Хрвати и Мађари, годинама се смењујемо на првом месту по смртности од рака у Европи. Тако је, према подацима ЕЦИС (Европски информациони систем о раку) за 2020. годину, Србија била на првом месту са индексом од 150,6 на 100 хиљада људи, када је европски просек био 108,7 поена. Лидери по морталитету су тумори респираторног система (плућа), млечних жлезда, органа централног нервног система, штитне жлезде, циркулаторног и дигестивног система. – наводи министар здравља Србије.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Србија пријавила пораст оболелих од рака након агресије НАТО-а

  1. ШТА СЕ ЧЕКА?

    Вучић помиње да ће 27. априла биће донешена Резолуција о геноциду у Сребреници, тражиће ратну одштету од РС. Ово ме наводи на то штасу чекале власти Србије да се усвоји Резолуција о злочиначком бомбардовању у трајању од 78 дана од стране НАТО и нанешена је штета у висини од око сто милијарде долара и убијено око 3.500 особа. Такав захтев је својевремено поднео Слободан Милошевић, Демократе , након октобарских промена, својеглаво су га повукли, а актуелне власти ништа по том питању не предузимају, а време неумитно тече.

    1. После крађе на изборима кад је смењен легални Председник СРЈ Слободан Милошевић,
      запад поставља своје пионе на власт у Србији,и тражи све више од својих пиона,кад пиони престану да служе западу,они стављају још већег Србождера на власт са још више захтева. И тако је 2012 постављен најгори могући анти Србин шизофрени АВ

  2. 2006г грађани Варварина су тужили немачку државу код немачког суда,због ратног злочина који је извршила Немачка,јер немачки пилот је 2 пута бомбардовао Варварин.
    У близини Варварина нема ни касарне ни станице милиције,недеља у месецу мају 1999г
    грађани Варварина су се скупили на мосту где је била импровизована пијаца. Немачки
    бомбардер је намерно гађао мост пун цивила. По баченој бомби и срушеном мосту и
    великом броју грађана рањених,њихови суграђани су им на срушеном мосту дошли у помоћ.10 так минута касније исти немачки пилот видевши опет пуно људи на срушеном мосту је опет бацио бомбу и направио покољ.
    Као што рекох 2006г прва жалба грађана Варварина против немачке на немачком суду је била одбијена,они су се жалили друго стечено и опет је немачки суд одбио њихову жалбу
    са образложењем:” да ту жалбу мора да подржи држава Србија”. Нико из тадашње власти малим прстом није макнуо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *