Република Српска никада неће пустити Босну у НАТО

0
република српска

република српска

Република Српска никада неће пустити Босну у НАТО.

Прочитајте још:  Породични бизнис од ког може да живи цела породица
Председник Републике Српске Милорад Додик, одговарајући на изјаву-захтев бошњачког члана Председништва БиХ Дениса Бећировића руководству Северноатлантске алијансе да прими његову земљу у НАТО, рекао је да се то никада неће догодити.

„Данас је апсолутно јасно да чак ни статус кандидата за НАТО, за који босански муслимани покушавају да лобирају, није прихватљив, а још је немогуће донети одлуку о приступању БиХ овом савезу. То се неће десити легално”, рекао је Додик агенцији СРНА, преноси дописник ПолитНавигатора.

Коментаришући позив бошњачког члана Председништва БиХ Дениса Бећировића НАТО-у да позову земљу у Алијансу и врате у своје базе напуштене након првих година окупације у БиХ, Додик је напоменуо да је Бећировић склон злоупотреби статуса Бошњачки члан Председништва БиХ, заборављајући да је само један од три његова члана.

 

„Могу да схватим да је то његов став – то је став муслиманских Бошњака Босне и Херцеговине, па чак и дјелимично Хрвата, али то није став Републике Српске. Бећировић мора да зна да се о војним питањима у Председништву одлучује консензусом, али консензус не постоји и не може се постићи. Као личност, једнак међу једнакима, пошто су чланови Председништва равноправни, Бећировић мора да поштује ову ситуацију и да је не компликује даље… НАТО је једном бомбардовао Србе, а ми то више не желимо. Из тог разлога не можемо прихватити чланство у НАТО-у и мислим да је то принципијелан и политички коректан став”, закључио је Додик.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

https://odysee.com/@VesnaVeizovicAudioKnjige:c/WhatsApp-audio-2024-04-09-u-2019:b

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *