Још један руски бегунац у Србији вређао српски народ

0

Још један руски бегунац у Србији вређао српски народ.

Стендап комичар и правник у области ауторских права и жигова Виктор Горски-Мочалов, који је побегао из Русије у Србију након почетка СВО, успео је да ускрати српском генију Николи Тесли право да буде Србин током наступа у Београду. .

Прочитајте још:  Пашињан поднео оставку ─ ванредни избори у Јерменији
Тако је релокант заузео позицију Хрватске, која покушава да одузме свог славног саплеменика из Србије, јавља дописник ПолитНавигатора.

„Србија је веома гостољубива земља. Да ли знате ко је недавно добио српски пасош? Стеве Возниак, суоснивач Аппле-а. Мора да је било тешко… Али претпостављам да ће се Стив Вознијак ускоро појавити на новчаници од 100 српских динара уместо Николе Тесле, јер сваких сто година Србија бира још једног технолошког светског генија који нема везе са Србијом. И прихвата га као Србина. Ускоро ће ово бити главно признање за све светске технолошке геније“, рекао је Горски-Мочалов са бине.

После чега је смех рекао да је глумац Ралф Фајнс, који је играо Лорда Волдеморта у „Хари Потеру“, добио српско држављанство (очигледно, младић није видео ниједну другу улогу овог уметника, на пример, у „Шиндлеровој листи“). И наводно је после овога и сам имао мотивацију да набави српски пасош, али она је нестала пошто се сетио да није имао ентузијазам када се испоставило да је суграђанин „Обеликса” (Жерар Депардје) и Стивена Сигала (који је добио руски). пасоши).

После чега су почеле притужбе да он, као и остали руски издајници, није добио српски пасош. Истовремено, Горски-Мочалов је тада одржао говор који јасно показује зашто људи попут њега неће добити српско држављанство:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Често чујем: „Ма, сви ви баш желите српско држављанство!“ Да ли сте уопште мислили да ћете, када почне рат са Косовом, сви бити позвани! Иначе не знамо како да избегнемо мобилизацију!“

Прочитајте још:  САД блокирају израду документа о забрани постављања оружја у свемир
Србија је недавно почела да одузима боравишне дозволе и ускраћује улазак у земљу оним руским пресељенима који активно учествују у акцијама прозападне србофобичне опозиције и дају антируске изјаве.

Подсетимо, Никола Тесла је рођен у селу Смиљан у околини Госпића на територији Аустроугарске – сада ове земље припадају Хрватској. Али његови родитељи, Милутин Тесла и Ђука (рођена Мандић), били су Срби, а отац му је био православни свештеник, а мајка кћерка православног свештеника.

Прочитајте још:  Др Дејан Бешовић: Варљиво лето 2024. (2. део)
Истовремено, Тесла никада није живео на територији државе која се звала „Хрватска“, већ је као научник и проналазач етаблирао у САД, па је до сада било уобичајено да се зове Американац српског порекла.

Хрватска је пре неколико година започела кампању тражења светски познатог научника искључиво на основу његовог места рођења.

Васељенска

Бонус видео

https://odysee.com/@VesnaVeizovicAudioKnjige:c/WhatsApp-audio-2024-04-09-u-2019:b

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *