По налогу СДТ: Ухапшени Миливоје Катнић и Зоран Лазовић

0
ухапшени

Миливоје Катнић и Зоран Лазовић

Бивши високи полицијски функционер Зоран Лазовић и специјални тужилац Миливоје Катнић ухапшени су у зору по налогу Специјалног државног тужилаштва (СДТ).

То је потврђено „Вијестима“ из више извора…

Лазовића и Катнића ухапсили су су службеници Специјалног полицијског одјељења (СПО) по налогу СДТ-а, који их сумњичи за стварање криминалне организације и злоупотребу службеног положаја.

Службеници Специјалног полицијског одјељења (СПО) у склопу једног од највећих предмета у Специјалном државном тужилаштву тренутно изводе акцију на више мјеста у Црној Гори.

„На основу међусобне сарадње и вишемјесечног координисаног дјеловања Специјалног државног тужилаштва, Специјалног полицијског одјељења и Агенције Европске уније за сарадњу органа за спровођење закона – ЕУРОПОЛ, по налогу Специјалног државног тужилаштва, Специјално полицијско одјељење је, уз асистенцију Сектора полиције специјалних намјена, лишило слободе М.К, бившег главног специјалног тужиоца и З.Л, бившег помоћника директора Управе полиције,због основа сумње да су учинили кривична дјела стварање криминалне организације и злоупотреба службеног положаја“, саопштио је државни тужилац и портпарол СДТ-а Вукас Радоњић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Катнић и Лазовић, како је додао, биће спроведени специјалном тужиоцу ради саслушања у законском року.

„У току је и претресање њихових станова и других просторија, у Подгорици, Цетињу, Будви и Бијелом Пољу, ради проналаска трагова кривичног дјела и предмета који могу бити од користи за поступак“, саопштио је Радоњић.

Адокат Зорана Лазовића, Зоран Пиперовић, кратко је рекао Порралу РТЦГ да очекује да почне претрес његове куће у Подгорици.

Лазовић је био истакнути функционер Агенције за националну безбједност (АНБ). Свој радни вијек провео је у полицији, а једна од највећих афера је његов долазак на свадбу Сафета Калића, оптуживаног за организовани криминал, 2001. године.

Прочитајте још:  Заменик шефа Стејт департмента Зеја: САД намеравају да ојачају сарадњу са Јерменијом

До марта 2021. године је био шеф Сектора за борбу против организованог криминала Управе полиције.

Прије двије године, ухапшен је његов син Петар Лазовић, против кога је СДТ предало више оптужница, теретећи га за тешка кривична дјела, посебно везе са „кавачким кланом“.

Миливоје Кантић је први пут за главног специјалног тужиоца изабран средином 2015. године, а реизабран 2020. године. Разријешен је 2022. године. Током његовог мандата, тадашња опозиција и НВО сектор замјерали су му да штити породицу Ђукановић и врх ДПС-а, као и да није способан да ријеши кључне афере. Посебно су га обиљежиле оптужбе за монтажу и намјештање доказа у случају познатом као такозвани „државни удар“.

Оптуживан је и за злочине током опсаде Дубровника, што је негирао.

Ин4с

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *