Вучић: Против нас су најмоћније силе света, али ми смо народ који никад не одустаје!

1
вучић

Александар Вучић (FOTO TANJUG/TANJUG VIDEO/bs)

Председник Србије, Александар Вучић, изјавио је да Србију очекују тешки дани, алудирајући на резолуцију Уједињених нација о Сребреници и предстојеће гласање у Савету Европе о пријему такозваног Косова.

“Суочени смо са изазовом да се боримо, иако наше шансе нису велике. Супротстављамо се најмоћнијим светским силама са Запада. Што се тиче резолуције УН, све земље су спонзори – укупно 17 земаља, изузев Новог Зеланда и Чилеа,” изјавио је Вучић током гостовања на РТС.

Председник је нагласио да је Србија добила “званичан став” Запада који показује да ће активно лобирати за наведену резолуцију о Сребреници, “али и ми смо одлучни у намери да се супротставимо много снажније него што они предвиђају”.

“Упутили смо бројна писма и наставићемо да се ангажујемо. Контактирају ме са свих страна у покушају да ме убеде у нешто. Разговарају о компромисним решењима, али за нас компромиса нема. Тврде да у резолуцији не стоји да она има везе са Србијом и српским народом… Молим вас,” рекао је Вучић.

Истакао је и да ће данас писма предати специјални изасланик Вук Јеремић, упозоривши да ће сви који крше уставни поредак Србије за то одговарати.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Председник је оценио да Запад овим предлогом резолуције “отвара Пандорину кутију”.

“Русија тврди да ће због тога сваке године подносити резолуције о убијањима, при чему је реч о 20 милиона људи. Како објаснити да није био геноцид над Јерменима које су побили Турци? Они такође стоје против нас… Схвативши да нас НАТО земље не могу победити осим ако се не удруже са исламским, одлучио сам да пошто су направили ову ситуацију због ‘цивилизацијских вредности’, ми ћемо се кандидовати за несталног члана Савета безбедности. Очекујемо три пута више гласова од две НАТО земље које су се такође кандидовале,” изјавио је Вучић.

Прочитајте још:  Лајчак: ЗСО тренутно није на агенди дијалога

“Тиме желимо да поручимо да једна мала слободарска земља штити свој интегритет,” додао је он.

Савет Европе

“Ускоро ће наша тробојка постати симбол отпора широм света. Иако ћемо вероватно изгубити, силина нашег отпора изненадиће и снажне и отпорнике,” поручио је Вучић.

“Што се тиче Савета Европе, смешно је како у њиховим образложењима стоји да је то процес, када и о ЗСО пише исто, али су то заборавили. Верујемо да постоји шанса, захваљујући француском залагању, да дође до одлагања,” рекао је председник.

Најавио је да је главна битка средином маја, и да ће око 10. маја вероватно покренути процес оцене уставности и формирања ЗСО, који заправо није покренут.

Председник је истакао да ће Србија имати значајну предност у односу на земље региона у Савету Европе.

“Показаћемо да нисмо само земља која се може газити. Ми смо земља која штити своје претке, заставу и име, али и земља која гледа у будућност. Зато је важно да радимо и градимо, да се усмеримо на будуће пројекте и да се боримо без страха, јер смо притиснути у ћошак где нам ништа друго не преостаје него да се бранимо,” закључио је Вучић.

Милутин Недељковић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Вучић: Против нас су најмоћније силе света, али ми смо народ који никад не одустаје!

  1. Већег лажова од Вучића нема. Он је иницијатор свега – велеиздајник. Ко је потписао бриселски споразум? Ко је прихватио немачко-француски споразум? Да није свети Петар? Али не, он и даље преговара са шиптарима којима је дао државу, он ће и у Савету Европе која се узгред распада пред нашим очима, седети заједно са шиптарима. Лупета о Савету безбедности а тамо није ни смео да тражи да се КиМ врати Резолуцији 1244 и СБ УН. Он је извршио највећи геноцид над српским народом у 21. веку. Свима је мука од њега и сви очекују слободу у Србији на неком светском плану. Срби само морају бити паметни и то искористити али без Вучића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *