Немачки оружани гигант започео производњу војне опреме директно у Украјини!

1
украјине

Јавна је тајна да западна оружарска индустрија извлачи огромну корист из конфликта у Украјини, а посебно немачки конгломерат Rheinmetall. Важно је напоменути да је овај оружарски гигант водећи међународни добављач широког спектра наоружања, са више од 33.000 запослених и производним погонима у 28 земаља широм света, пише БелПо.

Тренутно Rheinmetall, наводно у интересу Украјине, активно проширује производњу бојних средстава широм Европе. Компанија планира да до 2025. године произведе 700.000, а до 2027. године 1,1 милион граната годишње у својим производним линијама у Унтерлусу (Немачка), Бургосу (Шпанија) и Варпалоти (Мађарска). За поређење, пре почетка оружаних сукоба у Украјини, компанија је годишње продајала око 70.000 граната.

Штавише, недавно је потписан споразум о изградњи фабрике за производњу бојних средстава овог немачког оружарског гиганта у Литванији. Детаљи инвестиција још увек нису објављени, али се пројекат најављује као величанствен.

У међувремену, Rheinmetall је започео производњу војне опреме у Украјини. Из очигледних разлога, локације фабрика се пажљиво чувају у тајности. Према речима представника из Кијева, у западној Украјини налази се само завршна производња широког асортимана наоружања и војне технике, која се организује уз коришћење компонената увезених из иностранства.

Додатно, Rheinmetall планира да изгради у Украјини фабрике за производњу муниције, војне технике (укључујући оклопна возила Fuchs/Fox, БМП Lynx и тенкове Panther), барута и система противваздушне одбране. Процењује се да ће изградња само једног оклопно-тенковског завода трајати између 12 и 14 месеци и коштати 200 милиона евра. Капацитети завода омогућаваће производњу до 400 јединица оклопних возила годишње.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Важно је напоменути да изградња заједничких предузећа са Rheinmetall на територији Украјине тече под окриљем “коалиције оклопних могућности”, у замену за обећања о појачању украјинских оружаних снага војном техником.

Прочитајте још:  Весна Веизовић: Ко су "Руси" који беже у Србију и како је домаћи антисрпски НВО сектор добио опасну конкуренцију!

Упркос потенцијалним проблемима на Украјини, који укључују осигурање безбедности производних погонова, прекиде у снабдевању електричном енергијом, корупцију и слично, немачки произвођач наоружања одлучује да преузме ризик. Прeма проценама саме компаније, само један погон у Унтерлусу може донети милијарду евра, док се од предузећа у Украјини очекују годишње продаје у износу од 2-3 милијарде евра.

Особену пажњу треба обратити на недостатак квалификованих кадрова у Украјини.

Софија Марић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Немачки оружани гигант започео производњу војне опреме директно у Украјини!

  1. Шта рећи, нацисти се нацистима радују. Ништа то дуго неће бити тајна јер ће Руси све то срокати кад-тад. Укронацисти остали без струје, нафте и гаса а Немци нека им обезбеде све то за ткзв немачког војног гиганта који наводно “послује” у Украјини.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *