ЕКСКЛУЗИВНО САЗНАЈЕМО ПОВРАТАК СОЦИЈАЛИСТА: Ово су “нова” кадровска решења у МУП-у

0
кадровске

(Фото Жељко Јовановић)

Формирање нове владе Србије донело је значајне промене у саставу кабинета и у полицијским структурама. Захваљујући незваничним изворима Васељенске, дошло је до информација о предстојећим кадровским променама у Министарству полиције Србије које још увек нису званично потврђене.

Спомињу се следеће личности и функције које би требало да преузму нове улоге:

Нови шеф кабинета и државни секретари

  • Никола Недељковић је именован за новог шефа кабинета министра полиције. Недељковићева позадина и претходне дужности нису детаљно документоване у доступним изворима.
  • Дијана Вукомановић и Слободан Недељковић предвиђени су за позиције нових државних секретара. Дијана Вукомановић је искусна политичарка која је била активна у Скупштини Србије и у различитим научноистраживачким и образовним установама. Она је била члан више странака током своје каријере, укључујући Социјалистичку партију Србије, Народну странку и на крају Србија центар.

Промене међу бившим функционерима и нове позиције

  • Дејан Бојовић, бивши шеф кабинета, сада прелази на функцију саветника министра.
  • Зељко Бркић и Данило Стевандић, бивши државни секретари, враћени су на раније позиције пре него што су били именовани за државне секретаре.
  • Бориса Рољић, раније помоћник министра и начелник сектора за логистику МУП-а, прелази у Министарство одбране на позицију начелника сектора за материјално-финансијске послове.

Смене у полицијским управама

Посебан фокус је на полицијској управи у Бору, где се очекују смене неких начелника и старешина, укључујући и Александра Манчића, начелника криминалистичке полиције. Ове промене су уследиле након истраге о нестању мале Данке, коју је водио лице које је од 2017. до 2023. било припадник ватрогасне службе у Бору, сектора за ванредне ситуације.

Прочитајте још:  Пораст броја илегалних имиграната на граници Србије и Мађарске

Ове промене указују на значајна кадровске измене као на одговор на потребу за новим вођством у кључним секторима унутрашњих послова, с обзиром на текуће и изазовне околности које захтевају ефикасан одговор и промене у приступу.

Никола Вуксановић / Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *